Konya yöresine has olan yağ somunu lezzeti şehrin en önemli gastronomi lezzetleri arasında yer alıyor. Osmanlı döneminden günümüze miras kalan bu lezzet bir çok çeşidiyle yiyenleri mest ediyor. Şehre gelen misafirler tarafından oldukça beğenilen ve günün her vakti yenilebilen geleneksel yağ somunu yüzyıllardır Konya sofralarının vazgeçilmezi olarak gelecek nesillere aktarılıyor. Anadolu’nun pizzası olarak da adlandırılan yağ somunu lezzetinin isteğe göre pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, küflü peynirli, ballı, peynirli gibi 15 farklı çeşidi bulunuyor.
Kaynak: Evren ATCI
İHH Seydişehir’de anlamlı etkinlik
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
121657 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
114623 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
104216 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
100805 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
98062 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68571 kez okundu