Ziyaret sırasında sera hakkında detaylı bilgiler veren Sera Müdürü Oğuz Gümüş, Konya Şeker’in tarımda sürdürülebilir üretim anlayışını bir adım öteye taşıyarak ultra modern, klimalı seralarda üretim gerçekleştirdiğini söyledi.
Sıfır enerji prensibiyle çalışıyor
Gümüş, tesislerde atık sıcak suyun yeniden değerlendirilmesiyle seraların ısıtma ihtiyacının karşılandığını, böylece sıfır enerji maliyetiyle topraksız tarım yapılabildiğini belirtti. Bu çevreci ve yenilikçi sistemin, hem enerji verimliliği hem de kaynakların etkin kullanımı açısından örnek bir model oluşturduğunu ifade etti.
Seralarda üretilen yüksek kaliteli domateslerin hijyenik ve kontrollü koşullarda yetiştirildiğini, “Çatalhöyük” markasıyla zincir marketlerde tüketicilere ulaştırıldığını aktaran Gümüş, “Bir yıl boyunca kesintisiz üretim yapıyoruz. Yıllık 2 bin ila 2.bin 500 ton arasında üretim kapasitesine sahibiz. Geçtiğimiz yıllarda satışlarımızın %60-70’ini ihracata, kalan yüzde otuzunu ise iç pazara yönlendirdik. En önemli kazanımımız, fabrikadaki atık suyu kullanarak seramıza su temin etmek ve böylece sudan tasarruf ederek üretim yapabilmek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Evren ATCI
Konyalı gazeteciler Ankara’daki çalıştaya katıldı
İslam İktisadı Ödülleri o tarihte sahiplerini bulacak
Terör örgütü DEAŞ’ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti
Suriye yönetimi ulusal parayı modernize edecek
TOKİ, son iki ayda 6 bin 661 konut teslim etti
“Öğrencilerimize çoğu lisans programını 3 yılda tamamlama imkanı doğacak”
Gümüşün ons fiyatı 51 doları aşarak rekor kırdı
İlk sipariş TOGG’lar Avrupa yolcusu
Konya Kızılay Hastanesi Konya’mızın yükselen değeri olacak
Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 10 Ekim Cuma günü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti