
Ziyaret sırasında sera hakkında detaylı bilgiler veren Sera Müdürü Oğuz Gümüş, Konya Şeker’in tarımda sürdürülebilir üretim anlayışını bir adım öteye taşıyarak ultra modern, klimalı seralarda üretim gerçekleştirdiğini söyledi.
Sıfır enerji prensibiyle çalışıyor
Gümüş, tesislerde atık sıcak suyun yeniden değerlendirilmesiyle seraların ısıtma ihtiyacının karşılandığını, böylece sıfır enerji maliyetiyle topraksız tarım yapılabildiğini belirtti. Bu çevreci ve yenilikçi sistemin, hem enerji verimliliği hem de kaynakların etkin kullanımı açısından örnek bir model oluşturduğunu ifade etti.

Seralarda üretilen yüksek kaliteli domateslerin hijyenik ve kontrollü koşullarda yetiştirildiğini, “Çatalhöyük” markasıyla zincir marketlerde tüketicilere ulaştırıldığını aktaran Gümüş, “Bir yıl boyunca kesintisiz üretim yapıyoruz. Yıllık 2 bin ila 2.bin 500 ton arasında üretim kapasitesine sahibiz. Geçtiğimiz yıllarda satışlarımızın %60-70’ini ihracata, kalan yüzde otuzunu ise iç pazara yönlendirdik. En önemli kazanımımız, fabrikadaki atık suyu kullanarak seramıza su temin etmek ve böylece sudan tasarruf ederek üretim yapabilmek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Evren ATCI
Konyalı gazeteciler Ankara’daki çalıştaya katıldı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
131320 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
126442 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
111509 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
110175 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
106923 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68848 kez okundu