Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

“Türkiye’nin sürdürülebilir üretiminin öncüsüyüz”

Panagro Et ve Süt Entegre Tesisi Genel Müdürü Zeynep Kurtkaya, Konya basın mensuplarını ağırlayarak tesisin üretim kapasitesi, yeni yatırımları ve sürdürülebilirlik projeleri hakkında bilgi verdi.

343 bin metrekare açık ve 86 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren Panagro Et ve Süt Entegre Tesisi, dünyanın en büyük entegre et ve süt komplekslerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son teknoloji altyapısı sayesinde hijyenik, doğal ve sağlıklı üretim gerçekleştiren tesis, Türkiye’de “Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk tesis olma özelliğini taşıyor.

 

Genel Müdür Zeynep Kurtkaya, “Panagro olarak tarladan sofraya uzanan gıda güvenliği zincirini eksiksiz şekilde kontrol ediyoruz. Amacımız sadece üretim yapmak değil, sürdürülebilir, güvenli ve sağlıklı bir geleceğe katkı sunmaktır.” dedi.

 

Et ve sütün entegre olduğu en büyük tesisiz

 

Tesis bünyesinde hem et hem de süt ürünleri üretiliyor. Et Ürünleri Bölümü’nde: Torku sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, taze ve donuk et ürünleri, işkembe, kelle paça ve köfte çeşitleri üretiliyor.

Süt Ürünleri Bölümü’nde: Torku UHT ve pastörize süt, yoğurt, tereyağ, peynir çeşitleri, ayran, süt tozu, sadeyağ, krema, kahveli ve meyveli süt ürünleri tüketiciyle buluşuyor. Kurtkaya,”Yeni yatırımlarla birlikte süzme yoğurt üretim kapasitesi aylık 200 tondan 1200 tona, ayran üretimi ise 2000 tondan 3000 tona çıkarıldı. Ayrıca kefir üretimi için yapılan hat revizyonları tamamlanarak aylık 400 ton kapasiteyle üretime başlandı.” ifadelerini kullandı.

 

 

Enerjimiz güneşten

 

Panagro, enerji verimliliği ve çevre dostu üretim anlayışını benimseyerek tesis çatısına Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurdu. Bu sayede tesisin toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık %35’i güneş enerjisinden karşılanıyor. Genel Müdür Kurtkaya ,”Konya Şeker bünyesinde yer alan ultra klimalı domates seralarında, atık sıcak su geri kazanımı ile ısıtma sağlanıyor. Bu sistemle sıfır enerji maliyetiyle topraksız tarım yapılırken, yüksek kaliteli domatesler “Çatalhöyük” markasıyla tüketiciye sunuluyor.” ifadelerini kullandı.

 

Tarım ve Sanayiyi entegre eden bir tesis

 

2003 yılında kurulan Çumra Şeker Fabrikası, dünya şeker sektörü tarihinde bir takvim yılı içinde tamamlanarak üretime geçen ilk ve tek tesis olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Kurtkaya, “Günlük 3 bin ton üretim kapasitesiyle çalışan fabrika, modern arıtma sistemleri, otomasyon teknolojisi ve enerji verimliliğiyle örnek gösteriliyoruz.
Son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte, Çumra Şeker’in günlük pancar işleme kapasitesi 20 bin tona, Konya Şeker’in kapasitesi ise 12 bin tona yükseltildi. Toplam 22 milyon Euro tutarındaki bu yatırım, bölge tarımına ve üreticisine önemli katkı sağladı.” ifadelerini kullandı.Kurtkaya tesisteki üretim bantlari ile ilgili bilgiler vererek,”Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesindeki Atıştırmalık Ürünler Fabrikası, Torku markasıyla bisküvi, gofret, kek, çikolata, helva ve kraker üretimi yapıyor. Yerli hammaddelerle üretim yapan tesis, hem iç piyasada hem de ihracatta büyümesini sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

 

 

Kadın istihdamına önem veriyoruz

Genel Müdür Kurtkaya Torku olarak kadın istihdamına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Panagro ve Konya Şeker bünyesindeki tesislerde toplam 2.770 kişi istihdam ediliyor. Bu rakamın 603’ünü kadın çalışanlar oluşturuyor.” dedi.

Genel Müdür Zeynep Kurtkaya, sözlerini “Panagro yalnızca bir üretim merkezi değil; Türkiye’nin tarımına, hayvancılığına ve sağlıklı nesillerin geleceğine yapılan stratejik bir yatırımdır. Biz bu yatırımı sürdürülebilirlik, yenilik ve güven üzerine inşa ettik.” şeklinde tamamladı

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vali Akın Başkanlığında Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0