Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

“Okula başlayan çocuklarda ilk gün kaygısı gayet doğal”

Uzman Klinik Psikolog Şevval Tuncer Türk yenimeram.com’a Okulun ilk günü ve ilk haftasında velilerin çocuklarının okula güvenle gitmesi için yapması gerekenleri paylaştı.

 

Uzman Klinik Psikolog Şevval Tuncer Türk Okulların İlk Günü ile ilgili veliler ve öğrencilerde çeşitli sorular oluştuğunun altını çizerek, “ Okulun ilk günü Panik mi, Heyecan mı? Sorusu hem velilerin  hem de öğrencilerin zihninde dolanmakta. Okulların açılması hem çocuklar hem de ebeveynler için yoğun duygular barındırır. İlk gün, çocuklarda merak ve heyecanın yanında kaygı, huzursuzluk ya da direnç de gözlemlenebilir. Ebeveynlerde ise “acaba uyum sağlayabilecek mi?” ya da “benden ayrılmakta zorlanır mı?” gibi endişeler görülebilir.” ifadelerini kullandı.

Bu duyguların hepsi doğal

Çocuklarda ve ebeveynlerde okulun ilk gününe yönelik gelişen duygulara yönelik olarak Uzman Türk , “Bu duyguların hepsi çok doğaldır. Yeni bir ortam, yeni arkadaşlar, yeni bir öğretmen… Çocukların ilk gün panik yaşamaları, aslında onların uyum sürecinin bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı. Türk ebeveynler için birkaç öneri vermek istediğini dile getirerek önerilerini, “Çocuğunuzun kaygısını küçümsemeyin, duyduğu duyguyu kabul edin. “Sen büyüdün, korkma” yerine “Seni anlıyorum, ilk gün heyecan verici olabilir” gibi cümleler kullanın. Vedaları uzatmayın; kısa, net ve güven veren ayrılıklar çocuğun uyumunu kolaylaştırır. Kendi kaygınızı çocuğunuza yansıtmamaya özen gösterin.” şeklinde sıraladı.

Veda bir süreçtir

Okul hayatına yeni başlayan çocuklarda ev ortamından ve ebeveynlerden veda sürecinin oluştuğuna dikkat çeken Türk, “ Unutmayın; uyum bir süreçtir. Çocuğunuzun yaşadığı duygular, bir süre sonra yerini güvene ve rahatlığa bırakacaktır. İlk gün yaşanan panik ya da ağlamalar kalıcı değildir, çoğu çocuk birkaç gün içinde sınıfına güvenle girmeye başlar Çocuğunuzun bu yolculuğunda yanında olmanız, ona verdiğiniz en büyük destektir” ifadelerini kullandı. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selçuklulardan önce de Konya’nın simgesiymiş

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0