Usta çiftçiler, iyi karpuz seçmenin püf noktalarını anlattı
Karpuz üzerindeki lekelerin, karpuzun olgunluk derecesini gösterdiğini söyleyen çiftçiler, iyi karpuz almanın püf noktalarını şöyle anlattı:
– Karpuz üzerindeki lekeler, karpuzun toprağa değdiği yerlerdir. Karpuz üzerinde sarı ve açık lekeli karpuzları tercih edin.
– Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır.
– Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir.
– Karpuz seçerken, en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin.
– Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın.
Hababam Sınıfı Uyanıyor filmindeki sahnenin sırrı yıllar sonra ortaya çıktı