Konya
°C
Yeni Meram
06.07.2021 16:38

62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri ikinci gününde

62. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde temsili Nasreddin Hocalık görevini üstlenen ünlü sanatçı Behzat Uygur, Akşehir'in tarihi Arasta Çarşısında pide pişirip, yorgan dikti.

A+
A-
06.07.2021 16:38
06.07.2021 16:40
0
2487
ABONE OL

Etkinlikte sanatçı Behzat Uygur'a tarihi çarşı içinde Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya eşlik etti.

Gezi sırasında Akşehir’deki pide fırınlarından birine giren sanatçı, burada meşhur Akşehir tahinli pidesinin yapıldığı dükkanda pideci küreğini eline alıp fırında pide pişirdi.

Daha sonra yorgan dikimevinde yorgancılardan işin nasıl yapıldığının tekniğini öğrenmeye çalışan Uygur, yorgan dikim işini beceremeyince üzerine hazır dikilmiş bir yorganı alıp "Ben en iyisi bu yorganın altına girip uyuyayım" dedi.

Çarşıda yoğun ilgi gören sanatçıyla esnaf ve vatandaşlar fotoğraf çektirmek için yarışa girerken, yaşlı bir demirciye uğrayan sanatçı ile demirci ustası arasında eğlenceli bir diyalog geçti.

90 yaşında olduğunu öğrendiği demirci ustasına "Çırak yetiştirdin mi? Bu işin ölmemesi lazım" diyen Uygur'a, demirci ustası Ali Aslan, "Çırak bulamıyorum. Bu iş öldü, bende yaşlandım, ben öldükten sonra ne yapayım çırağı." diye cevap verdi.

Başkan Akkaya ile birlikte restorasyonu tamamlanan Rüştü Bey Hanı, Tarihi Kilise ve Yukarı Hamam'ıda gezerek yetkililerden bilgi alan Uygur, özellikle Tarihi Kilise içindeki ses akustiğine hayran kaldı.

Ziyaretinin ardından Akşehir'de çok güzel zaman geçirdiğini belirten Sanatçı Behzat Uygur, şunları kaydetti:

"75-76 yıllarda babamla birlikte de Akşehir’e gelmiştim. Şehri şehir yapan, güzelleştiren orada yaşayan insanlardır. Akşehir, ismi gibi güzel bir şehir. Buraya geldiğimden itibaren Sayın Başkanım ve Kültür Müdürüm tüm misafirperverliklerini gösterdiler. Tüm esnaf ve Akşehir halkı da aynı şekilde. Çok mutlu duygularla ayrılıyorum ama sadece mutlu duygularla ayrılmıyor aynı zamanda meşhur Akşehir kirazından da götürüyorum. Ben herkese tekrar teşekkür ediyorum."

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da sanatçı Behzat Uygur'a, "Sanatçımız Akşehir'den güzel anılarla ayrılıyor. Kendisinin bu teşrifinden çok memnuniyet duyduk. Nasreddin Hocamızı canlandırması da bizim için ayrı bir onur." dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.