İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda İstanbul Üniversitesi’nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik olarak İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli’nde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.
10 TANE 1 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ikametleri ve İstanbul Üniversitesi’ndeki odalarında yapılan aramalarda , çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyalin yanı sıra örgüt lideri Fethullah Gülentarafından okunduğu ve örgüt mensuplarına gönderildiği bilinen örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
1 DOLARIN SIRRI
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı zanlıların üzerinden ve iş yerlerinden çıkan bir dolarlık banknotların örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddiaedilmişti.Paraların, Gülen tarafından sözde “bereket ve işlerinin yolunda gitmesi” amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları örgüt üyelerinin bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için taşıdığı, ayrıca metal paranın ise hiyerarşide üstte ve kilit rolde bulunan kişilerce taşındığı ileri sürülmüştü.
Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96197 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79394 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72700 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70962 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66879 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61137 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.