Konya AÇIK 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

39 bin kişiye kamuda iş

Yeni KHK’lar ile kamuda ek kadrolar açıldı. 22 bini polis memuru, 7 bin 500’ü bekçi, 4 bini hakim ve savcı olmak üzere yaklaşık 39 bin kişi alınacak.

Yeni KHK’lar ile kamuda ek kadrolar açıldı. 22 bini polis memuru, 7 bin 500’ü bekçi, 4 bini hakim ve savcı olmak üzere yaklaşık 39 bin kişi alınacak.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan 2 kanun hükmünde kararname (KHK) ile çeşitli kamu kurumlarında yaklaşık 39 bin kişilik kadro oluşturuldu. İşte bu kadrolar:

■ Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatına 32 bin 12 kişilik yeni kadro açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro açıldı.
■ Adalet Bakanlığı taşra teşkilatlarında 4 bin hakim ve savcı, 2 bin de hakim adayı kadrosu oluşturuldu.
■ Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda 100 müfettiş kadrosu oluşturuldu.
Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın taşra teşkilatı için 36, Gıda Bakanlığı’nın taşra teşkilatı için de 34 kadro açıldı.
■ İçişleri Bakanlığı’na 2 kaymakam, 2 yazı işleri müdürü, 2 nüfus müdürü, 6 şef, 4 programcı, 4 bilgisayar işletmeni, 206 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2 şoför, 4 hizmetli, 2 kaloriferci, 2 dağıtıcı olmak üzere 236 kadro ihdas edildi.
■ MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nda 2 ilçe milli eğitim müdürü, 2 şube müdürü, 4 şef, 24 memur, 2 şoför, 4 hizmetli olmak üzere 38 kadro oluşturuldu.
■ SAĞLIK Bakanlığı’na aralarında tabip, hemşire, sağlık memuru ve şoför bulunan 62 kadro ihdas edildi.
■ DİYANET İşleri Başkanlığı’nda 28 kadro oluşturuldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeni KHK ile 6 yeni değişiklik

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.