Konya
°C
Yeni Meram
17.07.2023 09:09

3 ilde orman yangınları sürüyor! Söndürme çalışmaları tam gaz

Hatay'ın Belen ilçesi, Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü ve Mersin'in Gülnar ilçesinde dün başlayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Hatay'daki yangında 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü. Çanakkale'deki yangında ise 12 saat geride kalırken, 1 köy boşaltıldı. Mersin'deki yangında da 25 konut tedbir amacıyla boşaltılırken, 5 ev kül oldu

A+
A-
17.07.2023 09:09
17.07.2023 09:22
0
1442
ABONE OL

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte düşük nem orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Dün Hatay'ın Belen, Mersin'in Gülnar ilçeleriyle Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde başlayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları halen devam ediyor.

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde 2 farklı noktada başlayarak Kemel ve Yukarı Okçular köyüne sıçrayan orman yangınına müdahale sürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları da başladı. 3 ilde başlayan orman yangınlarına karşı mücadele sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve son durum hakkında açıklamalar yaptı.

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI 2'NCİ GÜNÜNDE

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşten çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Ekiplerin, yangını söndürmek için karadan ve havadan müdahalesi sürüyor.

Dün saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde bir evde yaşayan iki kişinin, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş, kontrol çıkarak ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere'de yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

KAZADA BEBEK ÖLDÜ

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü. Ayrıca, söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden bir arazözün otomobille çarpıştığı kazada, otomobildeki bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.