Konya
°C
Yeni Meram
22.02.2022 09:30

16 şehre Suriyelilerin girişi yasaklandı! Hangi iller Suriyelilere kapatıldı?

Suriyelilerin gettolaşma tehlikesi tartışmalara neden olurken İçişleri Bakanlığı 16 şehri Suriyelilere tamamen kapattı. 16 şehir dışında 52 şehirdeki 800 mahalle de Suriyelilerin oturumuna kapatılırken, İstanbul'da Fatih ve Esenyurt'a artık Suriyeli alınmıyor. Şehrin ya da mahallenin yüzde 25'ini geçen bölgelerdeki Suriyeliler seyreltiliyor...

A+
A-
22.02.2022 09:30
22.02.2022 09:33
3
4543
ABONE OL

Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili tartışma yeniden alevlenirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gettolar ve yeraltı dünyası oluşmaya başladığını ifade ederek, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin Türkiye’de nüfusun demografik yapısını bozmaması için “seyreltme” uygulandığını ve yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusun olduğu bölgelerde hiçbir yabancıya ikâmet izni verilmeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıkladığı seyreltme planıyla ilgili ayrıntıları paylaşan Hürriyet yazarı Hande Fırat, "Suriyelilerin bir mahallede, ilçede adeta gettolaşmalarına müsaade edilmiyor.

Yabancı nüfusunun mahalle nüfusunun yüzde 25’ini aşmasına izin verilmiyor" dedikten sonra yüzde 25’i aşan yerlerde hayata geçirilen uygulamayı şöyle özetledi:

16 il tamamen kapalı! İşte o yabancılara kapalı o iller


- Öncelikle bu yerleşim yerleri yabancılar için kayda kapatılıyor. Yine Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 16 il (Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) her statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı.

52 ilde 800 mahalle, İstanbul'da Fatih ve Esenyurt da kapalı


- 52 ilde toplam 800 mahalle ile İstanbul’da Fatih ve Esenyurt ilçeleri de her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı.

- Kayıt kapama dışında atılan ikinci adımda ise yoğunluğun bulunduğu yerleşim yerlerindeki Suriyeliler gönüllülük esasıyla farklı ilçe ve illere yerleştiriliyor.

HABER YORUMLARI
  1. Hakan Yılmaz
    2022-02-22 15:03:50
    olması gereken buydu zaten
  2. Kadriye Parmaksiz
    2023-03-03 23:28:12
    Suriye'de Suriyeli kalmadı ülkenin hemen hepsi Türkiye'de ve bizim devletimiz buna göz yumuyor yok terorizm yok mazlum halkmis asıl mazlum biziz saldiriyorlar üstelik koca ülkede yollar sadece Suriyelilerle dolup taşıyor mahallede sokakta hastanelerde tıklım tıklım suriyelilerden bize sıra gelmiyor ben otobüste suriyelilerden yer bulamıyorum düşünün ne haldeyiz ustelik bizlere çok kötü davraniyorlar sanki biz onların ülkesini ellerinden aldık sanki onların ülkesi hava kararınca sokağa çıkamaz hale geldik korkudan kaç kez tacize uğradım delil yok denildi saldırıyorlar delil yok denildi şimdi asıl terörist kim oluyor hani bizi korumak için bunları ülkeye alanlar bunlarin bize yasattiklarindan haberleri yokmu yani bu milletin aklıyla dalgamı geçiyorsunuz devletin hepsinden haberi var ama yıllardır bunlara yaptırım malesefki yokkkkkkk
  3. Yusuf gök
    2023-09-15 13:47:15
    Esad ceza evinden kaçıp Türkiye de mi açık cezaevi uygulanıyor bırakın insanlık hür yaşasın Türkiye Cumhuriyeti özgür ve layık bir ülkedir bu şekil olmaz .ya ülkeye hiç bir yabancıyı ve mülteciyi almiyacaksin yada alıyorsanız özgürce istediği ile seyahat edip özgürce yaşamasına izin vereceksiniz