Konya
°C
Yeni Meram

SON ATAKLAR

SON ATAKLAR- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.03.2023 01:25
24.03.2023 16:27
0
2328
ABONE OL

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlere 49 gün kala hararet gittikçe artıyor. Seçime 49 gün var demek; seçime kadar en az 100 defa gündemin değişmesi demek. Sosyal medya atakları, algı operasyonları, saha çatışmaları, belki de vatandaşa kadar yansıyan birbiri ardına sokak olayları bizleri bekliyor. Hükümetin üstündeki misyon muhalif partilere göre çok daha fazla. Hem seçim güvenliğini, sokak olaylarını kontrol edeceksin hem afet bölgesindeki çalışmalarına devam edeceksin hem de seçim çalışmaları gerçekleştireceksin. Mevcut hükümet bu durumu defalarca atlattı ama bu seçim daha büyük bir mücadeleyi yanında getiriyor.
Musluklar sonuna kadar açıldı. Cumhur ittifakının hata yapma ihtimali neredeyse yok. Yapılacak herhangi bir yanlış hamle çok büyük sonuçlar doğurabilecek halde. Aday listeleri başta olmak üzere seçim beyannameleri kuvvetli vatandaşın talebini karşılayacak şekilde olması gerekiyor. Şu da bir gerçek ki yanlış aday oy kaybettiriyor evet ama doğru aday Ak Partide oy arttırmıyor. Ak Parti oylarını arttıran tek gerçek Recep Tayip Erdoğan… Muhalif kesimlerin dahi kabul ettiği bir gerçek var ortada… Recep Tayip Erdoğan bir seçim makinesi… Sayın Erdoğan; seçime günler kala kuvvetli ataklar yapacaktır. Bu ataklar şayet Ekonomi, Dış Politika, Enerji gibi konu başlıklarında olduğu taktirde seçimi Cumhur tekrar kazanacaktır.
*
Gelelim şu imza kampanyasına… Yok gençler benimle yok şu kadar oyumuz var, yok ikinci turda kazanacağım diyen Muharrem İnce daha 50.000 imzayı yeni geçti. Söylüyorum sizlere Sosyal Medya anketi değil saha belirler sonucu. Hatırlayalım Sayın Akşener 1 günde 120.000 imzayı toplamıştı ve %7.5 oy oranı vardı. Bu istatistiği baz alacak olursak Sayın İnce şuan %1 oy alabiliyor. Afet günlerinde otobüste dans ederek seçim kazanılmaz Sayın İnce… Türk siyaset tarihinin en büyük dönekliğini yaşatıyor bize Sayın İnce. Olmaz böyle şey diyerek istifa ettiği parti ile ittifaka girecek kadar vizyonsuz bir duruş ancak İnce’ye yakışırdı. Ama bir tavsiyem var kendisine; Cumhurbaşkanı Yardımcılığı listesi maalesef dolu, CHP’den milletvekilliği isteyebilir.
Gelelim Ata ittifakına… Zafer Turizm ne oldu? Gündemden mi düştün, çok sevdiğin insanlar yüzüne bakmaz mı oldu. Köşeye sıkışınca da Sinan Oğan’ı çıkarttın aday olarak sonuç ortada 25.000 imzada kaldın.
Kıymetli okurlar Türkiye’de son zamanda atılım yapan siyasetçiler; TikTok akıllı siyasetçiler diye bir kavram kazandırmış oldu bu ülkeye. Devlet yönetiyoruz devlet! Biraz ciddiyet! 7.5 Milyon yeni seçmene bel bağlayıp yapmadığınız oyun, girmediğiniz kılık kalmadı. Hadi o 7.5 milyon gencin oyunu alsanız tamam diyeceğiz ama oda yok ortada.
*
Kıymetli okurlar; işin ne kadar sarpa sardığını daha şimdiden görmüyor musunuz? Biri masaya Kumar masası der, tekrar oturur, “Seçmenim bana güvensin bir daha yapmayacağım” der. Biri HDPPKK ile iş birliği açıktır, Kayyuma karşıyız HDP’li belediye başkanlarını çıkartacağız, FETÖ terör örgütünden içeri girenleri çıkartacağız der. Birileri sadece milletvekilliği için masaya oturur. Biri Afetin 40 çıkmadan dans akımı başlatır. Kaosu görüyorsunuz değil mi? Devleti yönetecek ciddiyet, dirayet, yanlışı ile doğrusu ile Cumhur ittifakında vardır.
Kalın Selametle…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.