Konya
°C
Yeni Meram

Adam Kazandı

Adam Kazandı- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.05.2023 01:46
19.05.2023 15:47
0
2876
ABONE OL

Uzun lafın kısası; Adam Kazandı… Ama biraz uzun konuşmak da gerekiyor tabi, olayları ve mevzuyu biraz daha detaylı anlatmak da fayda var.
Seçim sürecinin ve siyasi ideolojileri genelleme yapmak için sosyal medyanın ne kadar yetersiz ve yanlış olduğunu bir kez daha görmüş olduk geçen günlerde. Sosyal medya da muhalif kanalın ne kadar güçlü olduğunu biliyorduk ve bu gücü, iktidar yanlısı bir paylaşım yaptığınız zaman anında başlayan linç devam ettiriyordu. Bu linç kampanyasına bulaşmak istemeyen iktidar yanlısı kişi ve guruplar da haliyle paylaşım yapmaktan biraz uzak duruyorlardı. Ama demek ki neymiş, sosyal medyada ki 10 milyon hesap ülkenin karar mercinde halen daha yokmuş. 10 Milyon kullanıcının yaptığı anketler, milyonluk hesapların yaptığı içine bot hesaplarla müdahale edildiği sonuçlar gerçekle uzaktan yakından alakası yokmuş. Bu da demek oluyor ki dünya nasıl 5’den büyük değilse 10 milyon kullanıcılı sosyal medya hesapları 65 milyon seçmenden daha büyük değil. Şu unutulmamalı ki kimin sesi yüksek çıkıyorsa, bir suçluluk psikolojisi içerisinde demektir.

Deprem bölgelerinde Sayın Erdoğan’a çıkan yüksek oy oranı muhalif kesimi şaşırtmış olacak ki her zaman olduğu gibi saldırmaya ve kirli söylemlerine başladılar. Bakın arkadaşlar hiçbir seçim, hiçbir siyasi görüş bir insani yardım olayı karşısında haklı çıkamaz yada mevzu bahis olamaz. “Yazıklar olsun”, “Şimdi olsa yardım yapmazdım”, “Haram olsun” gibi kirli söylemlerle bir yere gelemediniz gelemezsiniz de.
Seçim sonrası en azından yenilgiyi kabul edip hazmedemeyen guruplar; “Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor” söylemlerini sosyal mecralarda paylaşmaya başladılar. Yahu kardeşim asıl senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor. Hani azınlık hakları idi, hani düşünce özgürlüğü idi, hani herkese eşit adalet, hani herkes hür idi kaldı ki ülkenin %50’sinin kararı nasıl oluyor da %50’sinin cahilliği olabiliyor. Akıl almıyor, hiçbir zamanda almadı, işte tüm mevzu bu…
Gelelim, ikinci tura. Seçim öncesi yapmış olduğum tahminler %1,5 sapma ile tutmuş gözüküyor. Şimdi de diyorum ki Sayın Erdoğan %52.5 oy ile kazanacaktır ve Yeni Türkiye Yüz yılı başlayacaktır.
Elbette her zaman olduğu gibi eleştireceğiz, yapılması gerekenleri anlatacağız, ama düzgün bir dil düzgün bir üslup ile…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.