Konya
°C
Yeni Meram

Seçime 63 Gün Kala

Seçime 63 Gün Kala- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.03.2023 01:36
10.03.2023 16:38
1
2400
ABONE OL

Kıymetli okurlar, gönül istiyor ki şu süreçte Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten, Hatay’dan başka bir şey konuşmayalım, acımızı yaşayalım, konuşulması gereken mevzuları tartışalım ama maalesef ki seçime 63 gün kala bildiklerimizi, düşündüklerimizi anlatmamanın bir vebali olduğunu düşünerek sizlerle bu yazıyı paylaşıyorum. 6’lı masa sonunda Cumhurbaşkanı adayını belirledi ve sahaya çıktı. Yazı içerisinde sizlerle son anket çalışmasını da paylaşacağım ama öncelikle 6’lı masanın olası iktidarını değerlendirelim.
1-) 6’lı Masa; HDP’nin açıklamaları ile meşrulaştı ve 7’li masa haline geldi. Bu meşru durum, HDP’den kayyum ile alınan belediye başkanlarının göreve geri iadesi ile sonuçlanacak. Bu görev iadeleri, PKK’nın bölgede tekrar baş göstermesini, desteklenmesini ve birçok terör olayını beraberinde getirecek. 2-) Hali hazırda hemen parlamenter sisteme geçmeyi arzulayan 6’lı masa bu kararından vazgeçerek Cumhurbaşkanlığı sisteminde devam edecek. 7 adet Cumhurbaşkanı yardımcısının olacağı ve oy birliği ile karara varılacağı sistem, Kaosu beraberinde getirecek. Alınması gereken her kararda kriz çıkacağı 2 + 2 = 4. Örneğin İstanbul Sözleşmesine geri dönülecek mi? Masada bu karar evet diyecek CHP ve İYİ Parti var, hayır diyecek Deva, Gelecek ve Saadet partileri var. Sözde Profesör, “Kriz çıktığında 6’lı Masa Meclis desteğini kaybeder” diyor. Haklı tabi Gelecek Partisi hali hazırda CHP listelerinden meclise sokup, 20 milletvekili ile oturacak ve 20 vekil ile Meclis desteği kaybolacak. İnanması güç. 3-) 6’lı masadaki her parti kendi manifestosunu yayınlayacaktır. Şimdiden söylüyorum, Manifestolar içerisinde birbiri ile çelişen, birinin A dediğine öbürünün B diyeceği onlarca madde yer alacak. Sonuç yine kaos… 4-) Özellikle son 8 yıldır büyük bir mücadele verilen Sınır Ötesi operasyonları, Doğu Akdeniz, Karadeniz Doğal Gazı gibi bugünün ekonomisinden imtiyaz verilerek ve kur operasyonlarına maruz kaldığımız beka politikalarından geri adım atılacaktır. Vesaire vesaire… Vatandaşın istediği; Mevcut sorunlara nasıl bir sonuç bulunduğu. 6’lı masa henüz hiçbir çözüm yolu ile gelmedi vatandaşın karşısına.
Gelelim Cumhur İttifakına; doğru politika seçimi yine kazandıracaktır. Verilen sözleri tutan, Cumhur İttifakı Afetzedelerin oylarının birçoğuna talip olacaktır. Bir düşünün kıymetli okurlar, Sandığa giderken “Benim yıkılan evimi kim yapar” diye mi sorarsınız yoksa “Yargılanacaklar, onu görevden alacağım, parlamenter sistemi getireceğim” diyene mi oy verirsiniz? Cumhur ittifakının seçim anketleri her zaman için Saha ve Miting Meydanları olmuştur. 6 Şubat tarihine kadar Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli en kalabalık mitinglerini gerçekleştiriyorlar idi. Önümüzdeki sahayı ve miting meydanlarını tekrar göreceğiz.
Seçim anketlerinin şöyle bir ortalamasına baktığım zaman olası seçim sonuçlarını; AK Parti %40, MHP %7.4 (Cumhur İttifakı %47.4), CHP %25.2, İYİ %9.1, Gelecek %1.1, Deva %1, SP %0.7, DP %0.1 (6’lı Masa %37.2), HDP %8.2, Memleket %3, Yeniden Refah %2.5, Zafer %1.1 şeklinde görüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu karşısında kaybetme ihtimali her iki turda da gözükmüyor. Daha önce söyledim bir kez daha söylüyorum. Muhalif gazetecilerin de söylediği gibi, “Erdoğan bir seçim makinesi, son Soğuk Savaş Siyasetçisi) kimse seçimi çantada keklik görmesin. Son söz milletin, milli olanın…
Kalın Sağlıcakla…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Ali Murat
    2023-03-21 07:38:56
    Olanlar olacakların habercisi . Mutabakat denilen antlaşmanin hiç bir hukuki gücü yok . CHP nin Cumhurbaşkanı Parti'nin başından ayrılmayacağını bildirdi.