Konya
°C
Yeni Meram

Ülkenin geleceği seçim malzemesi yapılmalı mıdır?

Ülkenin geleceği seçim malzemesi yapılmalı mıdır?- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.04.2023 01:08
10.04.2023 15:09
0
4203
ABONE OL

Kıymetli okur, geliyoruz yine Türkiye’nin kaderini belirleyecek önemde bir seçime daha. Bundan önceki seçimler de Türkiye’nin kaderini belirleyecek derecede önemli bir seçimdi. Ondan önceki seçimleri hiç söylemeyim zaten Türkiye’nin kaderi için paha biçilemez önemde bir seçimdi. Velhasıl kelam bizde Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçimler ne geçmişte bitmiş ne de gelecekte bitecek gibi görünmüyor.
Benim anlamadığım konu, bir ülkenin kaderi, geleceği, istikbali ve istiklali seçim malzemesi yapılabilecek kadar basit, siyaset arenasına kurban edilecek kadar önemsiz ve değersiz midir?
Ülkenin geleceği ve kaderi, bugün olup da yarın ne olacağı belli olmayan partilerin çıkarlarına alet edilecek ve bu partilerin çıkarlarına eş tutulabilecek kadar yüzeysel, önemiz, değersiz, sığ ve sıradan bir durum mudur?
Bu sözde sorumu hiçbir parti ayırmaksızın her partinin masasının tam da ortasına koyuyorum. Sözde soru diyorum zira her bilinçli ve vicdanlı vatandaşın daha sorumun ortasında vereceği cevap zaten nettir.
Ben kabul etmiyorum. Aklım havsalam ülkemin geleceğini, kaderini ve güvenliğini bir seçime indirgemeyi kabul etmiyor. Benim ülkemin kaderi, güvenliği ve geleceği her seçimin ve bütün partilerin ötesinde baki ve kutsal olan dokunulmaz bir konudur. Herkes için olması gereken budur.
Şunca senedir gazeteciyim dünya haberlerini takip ediyorum Avrupalı bir siyasi partinin seçimler için ‘ülke kaderini ve geleceğini belirleyecek seçim’ dediğini görmedim, okumadım, duymadım. Zannediyorum onlar ülke geleceğini seçim sonucuna bağlamıyorlar, ya da benim kafam basmıyor. cahilliğime verin.
İç siyasette birbirini yersin, kıyasıya çekişirsin, bütün kozlarını ortaya koyarsın elinden geldiğince savaşırsın falan ama konu ülke kaderine, geleceğine ve güvenliğine gelince orda durursun durmak zorundasın.
Zira görüyoruz, o ince çizgide durmayan ülkelerin sonlarını, Orta Doğu, bütün Afrika ve dahi Asya. Kendi kendilerini yemekten, bu aralarındaki bitmeyen savaştan ülkelerinin ne hale düştüğünü. Bence ayrıntı vermeye gerek yok ama mesela Suriye, mesela Irak, mesela Libya, Fas, Çad bu liste bööööyle uzar gider.
Sözün özü kıymetli okurlar; Seçim dilimizi değiştirmeliyiz! Seçimlerde, seçim malzemesi yapılamayacak kutsallarımızın farkında olmayız. Dil, din, ulusal güvenlik, ulusal kader ve geleceğimizi seçime alet etmemeyi öğrenmeliyiz. Seçimlerde parti çıkarları ile ülke çıkarlarını karıştırmamalıyız. Karıştıranlara müsaade etmemeliyiz.
Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Üçüncü dünya ülkesi değiliz, bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Takım tutar gibi parti tutmak geçen yüzyıldan kalma bir alışkanlık bunu terk etmeliyiz.
En önemlisi de kıymetli okurlar, insanlığımızı ve ülke sevgimizi siyaset canavarına kurban etmemeliyiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.