Konya
°C
Yeni Meram

SAĞLAM İNANÇ ÖNEMLİ

SAĞLAM İNANÇ ÖNEMLİ- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.02.2024 00:54
08.02.2024 14:56
0
2414
ABONE OL

Bugün dünyamızda önemli olan şey sağlam inançtır. Sağlam inanç sayesinde bütün zorlukları yenmemiz mümkündür. Öyleyse, inancımız müspet olmazsa, kalbimiz sıkılır yani kalbimiz kapanır. İnsanın en derinliklerinde bir soru kalsa, o tereddüt tüm kalbi kapatır, İnsan sıkılır. İnsan olarak yaratılmışız. Mutlaka beğenilmek, sayı, sevgiyi görmek isteriz. Ekmek, su gibi daha da önemli ihtiyacımızdır. Bu mühim ihtiyacımızı kendimizle kendi öz benliğimizle yüce Allah’a inanmak ve ona dayanmak gerçekliğiyle kapsayıp tam dayanmazsak, maneviyat ihtiyacımız boş kalır. Ne kadar teselli bulsak bile yine kalbimiz kapalıdır, sıkılırız. Kalbimizin maneviyatıyla dolup açılması için Allah’a tam dayan olmak şarttır. Çünkü tam müspet olarak kalbimizle bir Allah'a inanıp dayanmaktan dolayı Allah'ın muhabbeti bizi doldurur kalbimiz açılır, biz çok büyük ferahlık duyarız. Bu hal biz de tabi bir cazibe yapar saygı celbe eder herkes bizi sevmek zorunda kalır. Bizim her türlü manevi ihtiyacımızı karşılanmış olur.
Kalbimiz öyle dolu öyle bir dolu olur ki dünyanın bütün insanları bizi sevip sağlayacağına aksine hakaret etseler bile yine kalbimiz dolu olur. Ferah yaşarız da o hakaretler çok hoşumuza bile gider çünkü kendimiz kendimizi doldurmuş bir gül maneviyat küpü olmuşuz, ek bir sevgi ve saygıya ihtiyaç kalmamıştır artık. Eğer Allah’ı iyi bilerek kati bir inanç ile dayanmasını bilmeden, tam dayanarak inanmadan hayali bir inançta olursak, dindarlık bile etsek yine içimiz boştur. Mutlaka aşağılık duygusuna kapılmış durumdayız demektir. Mecburi ihtiyacımız olan sevgi ve saygıyı insanlardan bekleriz. Gayet hassas bir olumluma, İnsanlardan sevgi ve saygı görmek hasretiyle izleriz, göremediğimiz anda yıkılırız. Çünkü kalbimiz kapalı, zaten sıkılıyorduk. O sevgi ve saygıdan biraz olsun gıda alıp büyük bir teselli bulacaktık.
Bugünkü ekonomik hayat şartları karşısında aldığımız entayi (malı) 2 hafta aynı fiyata almak mümkün değildir. Bana tuz yasaktır. Tuzsuz zeytin alıyorum. 1 ay içerisinde 3 kere aldım her alışımda fiyatlar %20 artış gösteriyor. Olamaz böyle şey denetim gerekir. Fiyat artışları bütün İnsanların moralini bozmaktadır. Çıkar yol sağlam imandır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.