Konya
°C
Yeni Meram

BAYRAMLARIMIZ!

BAYRAMLARIMIZ- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.04.2024 00:21
08.04.2024 14:22
0
1967
ABONE OL

Bayramda hısım akrabalar ve tüm komşular birbirlerine ziyaret ederler. Bu Güzelim adet asırlardan beri devam etmektedir. Ne güzel bir adettir bu. Adetin sayesinde büyüklerin ellerini öpmek için ziyaret ederler. Eğer rahatsız ve hastalığı varsa rahatsız olanları da ziyaret ederler. İslamiyet'in en güzel adetlerinden biri olan bayram herkesin yüzüne güldürür. Son zamanlarda ekonominin, enflasyonun yüksek olması bayramda alışverişte zorlaştırdı. Yalnız şunu da söylemekten geçemeyeceğim Sayın Cumhurbaşkanımız Bayram tatilini uzattığı açıklaması bütün halkı memnun etmiştir. İnsanların havalar iyi olduğu takdirde Akdeniz sahiline akın akın gidecekleri de bir gerçektir. Ekonomik durumu iyi olanlar Şimdide otellerde kendilerine yer ayırtmaktadırlar.
Bir neşe ve sevinç, bir huzur ve saadet günü olan bayram, Ramazan ayı boyunca orucunu tutan, namazını kılan, zekat ve fıtır sadakaları ila kimsesizleri, yoksulları gözeten müminlerin en şerefli günlerden biridir. Bu şerefli bayram gününde, İslam insanının, yani Müslümanların vazifesi, kalplerindeki iman ışığıyla kardeşliğe erebilmek için her türlü perişanlıktan, çekişmeden, ayrılıktan kurtulmaya çalışmak olmalıdır. Bayram yapmanın değeri de buradadır. Yükselme, ilerleme ve gelişme bu hakikati kavramak bu birliğe ermek ile mümkündür. Bayram kinimizi, hırsızı, şeytanımızı kül olurcasına yakmalı, bizi birliğe, kardeşliğe erdirmelidir. Dargınlarımızın bir daha darılmamasıyla barıştırılmalı, kırgınlık ve kızgınlıklarını silinmelidir. Aslında bütün bayramlar, kelimenin sözlük anlamının içerdiği üzere, mutlu bir zaman dilimini oluşturur. Bayram sevinç, mutluluk, toplumsal kaynaşma, hareket ve bereket kavramlarını içerir. Bütün bunların ötesinde, bunlardan belki daha önemlisi, bayramların birer hoşgörü ve sevgi ortamına yol açması.
Bayram dinimizce ve hepimize önemlidir. Çarşıda, pazarda alışveriş yapacaklara Allah insaf versin. Ben rahatsızlığımdan kaynaklı olarak zeytini tuzsuz yerim. Tuzsuz zeytini aldım 80 TL’ye. Bir kaç gün geçti bir ihtiyacımız oldu bir daha aldık 100 TL olmuş. Aradan kısa zaman sonra bir daha aldık 150 TL. Allah herkese insaf versin çarşıya, satıcıya, insanlara ...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.