Konya
°C
Yeni Meram

MUHTEMEL YENİ DÖNEM SİYASETİ

MUHTEMEL YENİ DÖNEM SİYASETİ- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.04.2024 00:55
17.04.2024 12:43
0
719
ABONE OL

Genel seçimler ve ardından da yerel seçimler tamamlandı. Medarı iftiharımız, izan sahibi seçmenimiz, halkımız kararını verdi. Yükü siyasetin omuzlarına bırakarak kenara çekildi. Benim kararım bu, siz de bu doğrultuda memleket ve yerelde idarede performansınızı gösterin. Bendeniz, sizi bir sonraki seçimde değerlendirecek ona göre tercihimi oluşturacağım. İnsanımız öyle bir tercihte bulundu ki ders niteliğinde.
Saygıdeğer siyasilerimiz daima en iyisini en doğrusunu bilirler mutlaka. Bizim gördüğümüz kadarıyla memleket idaresi eski İstanbul Büyükşehir Belediyesinin idaresi gibi oldu. Eski İBB idaresini bilerek kullandım. Niçin mi? Belediye başkanlığı CHP'de ancak mecliste çoğunluğu yok. Dolayısıyla bazı kararları seri bir şekilde alamıyor. Başta su zamları başkanın istediği şekilde değil meclis üyelerinin ya da grup erkinin istediği şekilde yapılmıyor ya da az yapılıyor idi. Gaye de vatandaşı mağdur etmemek.
Siyasi ve iyi düşünen bir akıl için İstanbul ve Ankara'da su zammının az yapılması ya da yapılmaması kimin işine yarar tabii ki İmamoğlu ve Yavaş'ın işine yarardı. Tersinden bakıldığında bu iki belediyede fahiş su zamları yapılmış olsa idi bu kimin aleyhine olurdu? Tabii ki mevcut başkanların. Vereydin kardeşim yüzde 20 zam, istiyorsa yüzde 40 vereydin. Yapılan siyasetin yanlışlığı bugün anlaşıldı. Tabii ki biraz geç oldu ama.
Ülke idaresini İBB ya da ABB idaresine benzettik. Başkan CHP'de, meclis çoğunluğu AK Parti'de.
Genel idarede cumhurbaşkanlığı AK Parti'de, yerel idareler çoğunlukta CHP'de. Tahmin edildiği gibi İzmir'i saymıyorum, Ankara, İstanbul, Antalya'nın yanına Bursa, Balıkesir ve bu tür illerin kaybedilmesi işin rengini değiştirdi. Zaten kızaran haritalar bu işin göstergesi. Hafta içinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli bir açıklama yaptı. Bizim tercümemize göre, gölge bakanlıklar kurulacak. Yönetimin her kademesinde yapılan yanlışlıkların takipçisi olacaklarını vurguladı.
Demokrasi ya da hizmet, yerelde başlar sözü çok önemlidir. AK Parti ve iktidar ortağı MHP için bir irtifa kaybının olduğu bariz bir şekilde doğrudur. MHP, Türkiye genelinde Amasya, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Bartın, Karabük, Manisa ve Osmaniye olmak üzere 11 ilde belediye başkanlığı alırken daha çiçeği burnunda bir parti konumundaki Yeniden Refah Partisi de Kahramanmaraş ve Yozgat'ta ipi göğüsledi.
Bende en büyük hayal kırıklığı yaşatan İYİ Parti ise sadece 1 ilde, Nevşehir'de belediye başkanlığını kazandı ve apar topar kurultay pardon genel kurula gittiler.
Genel idare yönünden bakacak olursak memleket idaresi, eskisi kadar muhalefetsiz ve kolay olmayacak. Şunu kabul etmekte fayda var. Yerel yönetimler vatandaşla daha kolay ve kalıcı iletişim kurabilirler. Vatandaşla olan iletişim, onun gözlerine bakmak, elini sıkmak, kucaklamak o kadar önemli ki yapılan icraatların önüne geçiyor.
İstanbul'u ele aldığımızda hatta İzmir ve Ankara da bunun içinde, hizmet göremedik diyenler yanıldı galiba. Haydi İzmir'i soyutlayalım, İzmir seçmeni hizmete değil ideolojisine oy verir. Kendine göre kazanımlarını kaybetmemek adına çekincesinden kendi zihniyetinin adayına destek verir diyelim. Ya İstanbul ya Ankara'ya ne demeli?
Şayet İstanbul'da 11 puan, Ankara'da 29 puan farkla kazanıldı. Demek ki İstanbul seçmeni Sayın İmamoğlu'nun hem icraatlarından hem de halkla yakın temasından memnun ki yeniden şehrin anahtarını tekrar verdi.
Ankara AK Parti adayı için tam bir acemilikler sergisi gibi oldu. Sayın Altınok, çok deneyimli bir siyasetçi. Seçime 15 gün kala o muhteşem malvarlığı açıklanır mı? Kız kardeşinin açıklamaları daha bir fecaat. Daha açıklamadığı mal varlıkları var!
Hatasıyla, sevabıyla bir genel ve yerel seçim atlattık. Cumhurbaşkanımız parti içinde şimdiye kadar insanımızın beklediği ancak bir türlü gerçekleşmeyen, gerçekleştirilemeyen parti içi köklü değişimi yapmalı. Bu revizyon eskilerden olduğu gibi 3-5 bakan ve MYK'da ufak tefek değişiklikler şeklinde gerçekleştirilirse haritaları daha da kızartmaktan başka bir işe yaramaz.
Liyakat o kadar önemli ki kapasiteli, birikimli, dürüst insanlarla yola çıkarsanız verim alırsınız. Hatır gönül ile yola çıkarsanız yol arkadaşlarınızı da kaybedersiniz, yüzünüz kızarır.
AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile bitirelim.
“İş bilen adamlarla çalışmak zordur ancak verim alırsınız.
Dangalaklarla çalışmak kolaydır ancak verim alamazsınız.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.