Konya
°C
Yeni Meram

Bu sezonu unut, yeni sezona bak!

Bu sezonu unut, yeni sezona bak!- Hüseyin TURGUT- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.04.2023 15:02
12.04.2023 14:38
1
4472
ABONE OL


KONYASPOR, Avrupa hedefiyle başladığı Süper Lig’de ilginç bir sezon geçiyor.
Geçtiğimiz sezon kulüp tarihinin puan rekorunu kırarak, ligi üçüncü sırada noktalayan ve uzun yıllar sonra yeniden Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden yeşil-beyazlılar, bıraktığı yerden başladığı 2022-2023 sezonunun bitimine 9 hafta kala hedefsiz kaldı.
UEFA Konferans Ligi’nde Vaduz karşısındaki şok elenmeyi ‘es’ geçersek, aslında Konyaspor sezona iyi bir başlangıç yaptı.
Süper Lig’de 6. hafta itibariyle ilk kez liderlik koltuğuna yerleşen Anadolu Kartalı, taraftarına kulüp tarihinde de ilk kez liderlik duygusunu yaşattı.
Ancak bu liderlik sonrasında rüzgar tersten esmeye başladı, temsilcimiz üst üste puan kayıpları yaşayarak yavaş yavaş Avrupa hedefinden sapmaya başladı. Buna karşın Konyaspor, Dünya Kupası arasına Kayserispor deplasmanında aldığı önemli galibiyetle girerek, yeniden Avrupa için umutlandı.
Yaklaşık 50 gün süren bu Dünya Kupası arası Konyaspor’a yaramadı!… Yeşil-beyazlılar, uzun süren ara sonrasında deyim yerinde ise Süper Lig’de anlaşılamayan bir buhran içerisine girdi.
Konyaspor, Dünya Kupası arası sonrasında oynadığı 9 maçta galibiyet yüzü göremezken, özellikle iç sahada rakiplerine kolay mağlup olan bir takım haline geldi ve Avrupa hedefiyle girdiği sezonda düşme hattının rüzgarını derinden hissetmeye başladı.
Bu 9 maçlık kazanamama sürecinde Beşiktaş yenilgisi sonrasında Konyaspor yönetimi, hiç kimsenin beklemediği bir hamlede bulunarak, son dakikada kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası teknik patron İlhan Palut ile yollarını ayırdı.
Yönetim, Palut ile yolların ayrılmasının ardından aynı gün de yeni hocasını açıkladı ve takımı Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic’e emanet etti.
İlhan Palut’un görevine son verilmesi başta Konyaspor camiası olmak üzere tüm spor kamuoyunda şok etkisi yaparken, Konyaspor yönetimi, İlhan Palut ile yollarını ayırma gerekçesini ise ‘Konyaspor menfaatleri dışında hareket etme ve önüne geçme, genç oyunculara şans verilmemesi’ olarak gösterdi…
Ancak, Konyaspor’a Sırp teknik adam da ilaç olamadı. Ayağının tozuyla Türkiye Kupası’nda Gaziantep FK sınavına çıkan Aleksandar Stanojevic, penaltı atışları sonucunda takımının elenmesine engel olamadı. Yeşil-beyazlı takımla kariyerine tatsız başlangıç yapan Aleksandar Stanojevic, ardından da ligde Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbul’a yenilerek 3’te 0 çekti ve Süper Lig tarihinde yeni göreve gelen teknik adamlar arasında ilk 3 maçını kazanamayan teknik adam olarak tarihe geçti…
Üst üste gelen mağlubiyetler sonrasında Konyaspor düşme adayları arasına girerken, ligde yine uzun bir ara verildi!...
Ancak bu kez verilen ara maalesef ülkemizde yaşanan ve 11 şehrimizi etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle verilen bir araydı. Hepimizi derinden sarsan ve binlerce insanımızı kaybettiğimiz asrın felaketinde, tüm Türkiye tek yürek olarak deprem bölgesindeki yaraları sarmak için adeta seferberlik ilan edildi…
Türkiye’de hayat durdu ve insanlık sadece deprem bölgesi için canla başla elinden gelen desteği vermeye çalıştı.
Depremin yol açtığı yaralar halen sarılmaya devam ederken, yaklaşık bir ay sonra insanların psikolojisini düzeltme adına spor organizasyonları yeniden başladı.
Konyaspor, bu ikinci ara sonrasında Fenerbahçe’ye deplasmanda farklı skorla mağlup olurken, ardından iç sahada Giresunspor ile golsüz berabere kalarak tüm camiaya hayal kırıklığı yaşatmaya devam etti. Yeşil-beyazlılar, Hatayspor’un ligden çekilmesiyle hükmen galip geldi ve tam 9 maç sonra 3 puanı bir arada gördü.
Anadolu Kartalı, Galatasaray maçında ise şeytanın bacağını kırdı ve rakibinin 14 maçlık galibiyet serisine son vererek Aleksandar Stanojevic yönetiminde hükmen Hatayspor galibiyetini baz almazsak hem ilk gollerini attı, hem de ilk galibiyetini elde etti. Temsilcimiz son iki maçta da Ümraniyespor ve Antalyaspor ile berabere kalırken, 36 puanla kendini güvenli bölgeye aldı ve ligin bitmesini beklemeye başladı.
Sonuç olarak gelinen noktayı özetleyecek olursak, Konyaspor adına bu sezon tam bir hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklığının birçok nedeni var.
Sezon başı transferlerinin birçoğunun takıma uyum sağlamaması, İlhan Palut ile zamansız bir ayrılığın yaşanması, ara transfer döneminde kadronun kilit isimlerin takımdan ayrılması, bunların yerine yapılan transferlerin şu ana kadar vasat kalması, yedek kulübesinin zengin olmaması, yönetimsel hatalar gibi sebepler Konyaspor’u hedefsiz bıraktı…
Avrupa hedefiyle başlanan ancak daha sonra rotasını lige tutunmak olarak çeviren yeşil-beyazlılar, ligden 2 takımın düşecek olması sebebiyle düşme korkusunu da üzerinden atarak artık sezonun tamamlanmasını bekliyor.
Bu sezon öyle ya da böyle bir şekilde lige tutunmayı başardık. Ancak, bu sezondan mutlaka ama mutlaka gereken dersler çıkarılmalı!...
Kalan 9 hafta beklenmeden şimdiden yeni sezon planlamasına başlamalıyız. Özellikle yeni sezona iyi bir kadro mühendisliği ile girmeliyiz. Gidenlerin yerini mutlaka doldurmalıyız, şu anki kadro kalitemiz eğri oturalım doğru konuşalım, gelecek adına yeterli değil!... Saha içinde ve dışında yapılan hataları tekrarlamamalıyız!...
Bizden söylemesi, umarım herkes üzerine düşen dersi çıkarır ve yeni sezonda rahat ederiz.
Aksi durumda hatalardan gerekli ders çıkarılmazsa, şapkamızı önümüze koyup özeleştiri de bulunmazsak, yeni sezonun da bu sezondan çok farklı olacağını düşünmüyorum…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.