Konya
°C
Yeni Meram

85 MİLYON İNSAN SEVİNÇTEN UÇTU

85 MİLYON İNSAN SEVİNÇTEN UÇTU-Muammer BAĞCI-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.02.2024 00:52
01.02.2024 17:53
0
2492
ABONE OL

Türkiye uzay konusunda çok büyük bir aşama sağlamıştır. 85.000.000 insan bu uzay konusunda fevkalade memnun olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti her yerde bilhassa uzay konusunda üstün başarılar sağladığı bir gerçektir. Bu konuda herkes memnun olmuştur. Tarihi anların bir kere daha yaşandı. Astronot Alper Gezeravcı uluslararası istasyona adımını atmasını nefes tutarak bütün Türkiye sevinçle izledi. Türk astronot içeri girdi ve diğer astronotlara getirdiği hediyesini verdiği dikkat çekmiştir. Türkiye’nin uzay yolculuğunda tarihi anlardan biri daha yaşandı. Astronot Alper Gezer Avcı, saat 13.42'de Uluslararası Uzay istasyonuna adım attı. Türk astronot 3 takım arkadaşını Taşıyan Dragon kapsülü, 36 saat süren yolculuğunun ardından 13.42'de uzay istasyonuna kenetlendi. Kenetlenmeden sonra iki aracın basınçlarının eşitlenmesi için 45 dakika beklendi. Dragonun kapakları saat 15.30'da açıldı ve ilk olarak Türk astronot Alper Gezer Avcı, süzülerek uzay istasyonuna girdi İstasyondaki 7 astronot konuklarını sarılarak karşıladı. Gezeravcı “Bizi kapıda karşıladığınız için teşekkür ederiz” diye espri yaptı. Gezer avcıya evrensel astronot nişanı verildi. Uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin‘e atfen verilen nişan uzay yolculuğunun ve dünyaya dönüşü temsil ediyor. Gezeravcı istasyon ekibini Türkiye’den götürdüğü hediyeleri verdi. Bu olanları dikkatle televizyondan izledim.

Gezeravcı, yolculuğunun başlamasının ardından uzay aracında ilk mesajını “İstikbal göklerdedir” sözüyle vermişti. Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri, “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata’mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir” şeklinde oldu. Gezeravcı, “Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Bu harika bir duygu. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi” şeklinde konuştu. Gezeravcı yanında Türk bayrağı, aile fotoğrafları ve Yörük kültürüne ait bazı objeler götürdü.

Elbette ki böyle bir büyük gururu yaşamak gerçek bir başarının temelidir ve bu başarı hepimizindir. Araştırmalardan aldığı deneyleri Türkiye’ye getirdiği zaman . Yaptığı deneylerde nasıl bir netice aldığını merakla beklemekteyiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.