Konya
°C
Yeni Meram
03.03.2024 15:30

Konyaspor Pendik'i rahat geçti (0-2)

Konyaspor 6 puanlık maçta Pendikspor’u 2-0 mağlup ederek ligde kalma adına çok önemli bir zafere imza attı. Dış sahada 182 gün sonra kazanan, bu sezon ilk kez üst üste ikinci galibiyete imza atan yeşil-beyazlılar, 73 gün sonra düşme hattından çıktı ve 13. sıraya yükseldi

A+
A-
03.03.2024 15:30
03.03.2024 16:05
0
3604
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor, deplasmanda tam 182 gün sonra güldü. Süper Lig’in 28. haftasında düşme hattında yer alan ve kendisini 2 puan geriden takip eden Pendikspor’a konuk olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, 6 puan değerindeki maçtan penaltıdan Cikalleshi ve Ethemi’nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılarak, ligde kalma adına çok önemli bir zafere imza attı. Son deplasman galibiyetini 2 Eylül 2023 tarihinde yine bir İstanbul deplasmanında Başakşehir karşısında alan Anadolu Kartalı, dış sahada 6 aylık kazanamama özlemini yine İstanbul’da sonlandırdı ve puanını 31’e yükselterek, 73 gün sonra düşme hattından çıktı. Bu sezon ilk kez üst üste ikinci kez kazanma başarısı gösteren Konyaspor, Pendikspor zaferiyle 5 basamak birden yükselerek, haftayı on üçüncü sırada kapattı ve rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın 12 hafta sonra ilk kez bir haftayı düşme hattının dışında tamamladı.

 

KONYASPOR, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında deplasmanda Pendikspor ile karşılaştı. 2 bin 500 seyirci kapasiteli Pendik Stadı’nda oynanan mücadelede tribünlerin tamamına yakını oldu. Konyasporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek oldu. Pendikspor’da teknik direktör İbrahim Üzülmez ilk maçına çıktı. Anadolu Kartalı’nda sakatlıkları bulunan Adil Demirmağ ve Cebrail Karayel, takımdaki yerini alamadı. Adil, Hatayspor maçında, Cebrail ise kupadaki Beşiktaş müsabakasında sakatlık yaşamıştı. Teknik Direktör Fahrudin Omerovic, sağ bekte Uğurcan Yazğılı’ya şans verdi. Kanatlarda ise Ndao ve Prip’i tercih etti. Oğulcan bu maçta da forvet arkasında görev yaptı. Konyaspor, ilk devrede iyi bir performans sergiledi.

ANADOLU Kartalı, 12. dakikada Cikalleshi’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Sequeira'nın Ndao'ya müdahalesi sonrası hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arnavut forvet, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Cikalleshi, ilk devrede şutlarıyla da etkili oldu. 37. dakikada ise Oğulcan Ülgün’ün vuruşu savunmaya da çarparak direkten dışarı çıktı. Etkili olamayan ev sahibi ekip, Umut Nayir ile iki kez gol şansı yakaladı ancak çerçeveyi bulamadı. Pendikspor, ilk 45 dakikada isabetli şut bulamadı ve Konyaspor soyunma odasına 1-0’lık skor avantajıyla moralli girdi. Konyaspor ikinci devrede de kompakt anlayışını sürdürdü. Pendikspor, topa daha çok sahip olsa da net pozisyonlara girmekte zorlandı.

ÇOK iyi mücadele veren ve rakibine geniş alan bırakmayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, 74. dakikada fişi çekti ve 2-0 öne geçti. Soldan ceza sahasına hareketlenen Valon Ethemi, harika bir ayak içi vuruşla takımını rahatlatan golü kaydetti. Konyaspor, üçüncü gol için de net gol şansları yakaladı. Özellikle son anlarda Sambou, inanılmaz bir gol kaçırdı. Senegalli oyuncunun çok yakın mesafeden vuruşu direğin içine çarparak ağlara gitmedi ve oyun alanına döndü. Mücadelede başka gol olmayınca Konyaspor, kritik deplasmandan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Anadolu Kartalı, üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 31’e çıkardı ve ligde kalma adına önemli bir adım attı. Son anları gergin geçen mücadelenin ardından galibiyet coşkusunu oyuncular ve taraftarlar birlikte kutladı. Konyaspor, 29. hafta maçında 9 Mart Cumartesi günü taraftarının önünde Adana Demirspor ile karşılaşacak. Pendikspor ise üst üste dördüncü yenilgisini alarak 26 puanda kaldı. Yeni teknik direktörü İbrahim Üzülmez ile çıktığı ilk maçını kaybeden kırmızı-beyazlı taraftarlar, yönetimi istifaya davet ederek, takımı ve yönetimi protesto etti. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.