Konya
°C
Yeni Meram
30.03.2022 14:52

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de yaşayanlar dikkat! Toz fırtınası geliyor

Perşembe ve cuma günü Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray, ve Niğde'de yaşayan vatandaşları toz taşınımına bağlı olarak yaşanabilecek risklere karşı uyardı.

A+
A-
30.03.2022 14:52
30.03.2022 15:08
0
3830
ABONE OL

Yapılan son değerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Perşembe ve cuma günleri Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte ülkemizin batı kesimlerinde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

31 Mart 2022 Perşembe günü Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde hafif kuvvette, Suriye sınırına yakın kesimlerde orta kuvvette yüzey toz taşınımı bekleniyor.

KONYA, KARAMAN, AKSARAY VE NİĞDE İÇİN UYARI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de etkili olacak toz taşınımıyla ilgili vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.