Konya
°C
Yeni Meram

İBRE CUMHURDAN YANA

İBRE CUMHURDAN YANA- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.04.2023 01:17
14.04.2023 16:19
0
2987
ABONE OL

Seçim ayına an itibari ile girmiş bulunmaktayız. Bir tarafta Cumhur ittifakı birde tarafta millet ittifakı derken günler hızla geçip gidiyor ve günden güne ibre Cumhur ittifakından yana olmaya başlıyor. Devlet bürokrasisi ve Ak Parti seçimi kazanmak için canhıraş mücadele gösteriyor. Tabi bu mücadele Millet ittifakı cephesi için de geçerli ama yalnızca birkaç partide. İyi parti ve CHP kanadı seçimi kazanmak adına çaba sarf ederken Gelecek, Deva, Demokrat Parti yada Saadet partilerinde bu mücadele neredeyse yok denecek kadar az. Seçime kendi logoları ile girmemenin de etkisi var tabi ki. Ve işin enteresan olan kısmı ise ittifaktaki resmi ortaklardan 6 partinin 4’ü çalışmamasına rağmen Memleket partisini seçimi kaybettirmek üzere suçlamaları… Muharrem İnceye “seçimi kaybettirecek” sözleri ile yüklenenlerin ilk başta kendi cenahlarına bakmaları gerektiği kanısındayım.
Aynı zamanda Ak Parti ve Cumhur İttifakı kanadı seçime günler kala ciddi bir propaganda hazırlığı içerisinde. Cumhur Başkanı Sayın Erdoğan’ın televizyon ekranlarında ki konuşmalarına bakılacak olursa; Erdoğan seçim mitingleri değil açılışlar ile propagandalarına devam edecek. Tıpkı TCG gemisinde olduğu gibi Cumhur ittifakının tüm liderleri ile yapacağı açılışlar doğal miting alanları olacaktır. Her ne kadar çeşitli anket firmaları birçok orandan bahsetse de seçimin sandıkta kazanıldığını unutmamak gerekiyor. Yok o parti’nin oy oranı bu kadar yok Ata ittifakı bunların tamamı asparagas anketler… Cumhur ittifakının ve son soğuk savaş siyasetçisi Erdoğan’ın anketi her zaman için saha olmuştur. Ak Parti ve Sayın Erdoğan her zaman olduğu gibi siyasi olarak toplumun genel geçer istediği vaat ve söylemleri yerine getirerek seçimin son günlerine doğru oy oranlarında ciddi çıkış yaşayacaktır. Özelliklede son 21 gün Sayın Erdoğan’ın en ciddi atakları ile geçecektir. Bir benzeri durum Milliyetçi hareket partisi içinde geçerli… Partinin baraj altı kalacağını söyleyenler, anketlerde baraj altı gösterenler, Milliyetçi hareket partisinin sandık oylarını gördüğünde ciddi şok yaşayacaklardır.
Bizde bir ana muhalefet var ki, hele birde bu ana muhalefetin bir genel başkanı var ki sormayın gitsin… Siyasi başarısızlık deseniz var, partisinde hatta ittifak içerisinde otokratik çizgi deseniz var… Coğrafya deseniz yok, Liderlik deseniz yok, seçmeni tanıma deseniz hiç yok… Yahu hadi bu bay bay kemalde bunlar yok parti içerisinde bunları hiç mi bilen yok. Dünya genelinde hiçbir Cumhurbaşkanı adayı yada hiçbir lider yoktur ki; konuştukça oyu düşsün… İşte bu konuyu da dünyada hiçbir yere kaptırmayarak biz aldık…1 yıl boyunca aday konuşmayıp devleti nasıl yöneteceklerini konuşan Millet ittifakı hiçbir çıkar yol bulamayıp, Sayın Erdoğan’ın ortaya koyduğu sistemde ülke yönetmeye talip oldular. Hani parlamenter sistem geliyordu. Hani Meral abla başbakan oluyordu. Hepsi hikaye hepsi… Yıllarca tek adam dediğiniz, güç zehirlenmesi yaşıyor dediğiniz Sayın Erdoğan nerede, henüz seçimi kazanmadan koltuk kapmaca oynayan, her tarafta kendini garantiye almaya çalışan ithal muhalefet nerede… Ha bu arada zaman zaman söyledim tekrar ifade etmek istiyorum. Ak Partiyi Ak parti yapan her zaman için Sayın Erdoğan olmuştur. Bir kez daha umuyorum ki milletvekili adaylarının da seçim sonrası görev alacak bürokratlarında bir nebze olsun Sayın Erdoğan’a destek olabilmesini içtenlikle temenni ediyorum…,Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.