Konya
°C
Yeni Meram

Seydişehir’de ilk olan bakımevi personel alımını Bakanlık yapacak

Seydişehir’de ilk olan bakımevi personel alımını Bakanlık yapacak- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.02.2024 00:34
26.02.2024 12:39
0
2367
ABONE OL

Yapımı Cengiz ailesinin üstlendiği Asım Cengiz Yaşlı Bakım evi hizmete girmek için gün saymaya başladı. İnşaat tamamlandı, çevre düzenleme çalışmalarında ise artık sona gelindi. Yetkililerden aldığım bilgiye göre kısa sürede hizmete açılacak. Yıllardan beri konuşulur, vaatler verilirdi. Nasip bu yıla imiş. Şimdiden hayırlı olsun. Kısa bir bilgi verdikten sonra asıl konuya geleceğim. “Seydişehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine Cengiz Ailesi tarafından 4 bin 200 metrekare alan üzerine inşa edildi.
Toplamda 10 Bin 156 metrekare, 4 Bin 200 metrekare kapalı alana sahip, bodrum, zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere 5 kat olarak planlandı ve tamamlandı. 40 metrekarelik’lik 36 oda, Doktor Odaları, Sosyal aktivite alanları, Dinlenme Salonları, Kafeterya, Restoran, Televizyon Odaları, Hobi Salonları ve bahçesi bulunuyor. Bakım evi, beş yıldızlı otel konforunda, yaşlı vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği her türlü imkanlar mevcut”
Bu girişi özellikle yaptım. Zira bina tamamlandı. Ancak, personel alımını Bakanlık mı, yoksa Belediye mi yapacak? Merak konusu idi. Bu konuda halkımızın merakını giderecek bilgi geçen hafta içinde geldi. Yaşlı Bakım evi personel alımını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapacak. Seydişehir Sosyal Yardımlaşma vakfı gündeme getirmem için bilgi paylaşımı yaptı. Alımlar yapılan bu açıklama sonucunda gerçekleşeceği için özellikle iş başvurusunda bulunmak isteyen gençlerin nasıl bir yol izleyeceğini belirtmek amacıyla aynen aktarıyorum.
“Sosyal Yardımlaşma Vakfı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8000 Personel Alacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere,
06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” kapsamında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacaktır.
Adaylar başvurularını 21/02/2024-11/03/2024 tarihleri arasında son gün saat 23:59’a kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)
e-Devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.”
Seydişehir Yaşlı Bakım evi (huzurevine) muhtemelen bu ilanla personel alımı yapılacağı kuvvetle muhtemel. Personel alımını Belediye mi yoksa Bakanlık mı yapacak soruları yolda sokakta sıkça soruluyordu. Konu artık netlik kazandı.
“Seydişehir’de ilk olan bakımevi personel alımını Bakanlık yapacak.”

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.