Konya
°C
Yeni Meram

Harun Tüfekçi’ye tekrar aktif görev verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum

Harun Tüfekçi’ye tekrar aktif görev verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.04.2024 00:48
22.04.2024 13:50
0
518
ABONE OL

Siyasete çok karışmam, siyasi yazı da yazmamaya gayret ederim. Özellikle altını çizerek yazayım, gazeteci ve yazar olarak tek hedefim de amacım da memleketime hizmet. Memleketime hizmet dedim ya, kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğini savunurum. Bizim gibi yerleşim birimleri kalkınmalarını tamamlarsa, bu dalga dalga illere, bölgelere ve ülkenin tamamına yansır. Böylece ülkemiz de kalkınmış olur. Bu sebeple kim memleketime bir çivi çakarsa başımın üstünde yeri vardır. Açık ve net yazayım, ben hizmet tarafındayım. Bu sebeple Partilerin siyasi tercihlerine karışmam. Her parti kendi ekibini kendisi kurar. Buna göre çalışmalarını yapar, seçimlere girer, kazanır ya da kaybeder.
Son seçimlerde Ak Parti beklediği başarıyı yakalayamadı. Öyle görünüyor ki, AK Parti de yakın zamanda tepeden tırnağa önemli değişiklikler olacak. Bu değişiklerin kimleri, kapsayacağını, nereye kadar uzanacağını Partinin genel merkezi, kısaca Başkan Recep Tayyip Erdoğan bilir. Satır arasında şunu da belirteyim, geçmişte AK Partinin ekibi halkın içinde halk ile birlikte hareket eden, halkın dertleri ile dertlenen, sevinci ile sevinen siyasilerden oluşuyordu. Son yılarda bu yapıdan oldukça uzaklaştılar. Zaten seçimin sonucu da bunu gösteriyor. Şöyle bir örnek vermek istiyorum, Konya da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın halkın içinde halkla birlikte olması, vatandaş gibi yaşaması, karşılığını gösterdi.
Başkan Altay’ın yeniden seçilmesini sağladı. AK Partinin, halkın içinde halkla birlikte hareket edecek, vatandaş gibi yaşayacak siyasi ve bürokratları ön plana çıkararak yeniden yapılanması gerekiyor. Bu çerçevede geçmişte kendini ispat etmiş, başarılı çalışmalara imza atmış siyasiler var. Bu isimlerden bir tanesi de Harun Tüfekçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren, serbest avukatlık yaptıktan sonra 22. dönem, [1] 23. dönem [2] ve 24. Dönem [3] Konya Milletvekilliği, 22. ve 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, Türkiye-Şili Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yapan, mütevazi, halkın içinde halkla birlikte, üstelik deneyimli.
Zaman zaman eleştirsem de, son dönem siyasetçileri görünce hakkını teslim etmem gereken bir siyasetçi. Bu kritik süreçte hem AK Partinin hem de, Konya ve bölgesinin Tüfekçi gibi tecrübeli siyasetçilere ihtiyacı var. Elbette Başkan Erdoğan bilir. Ancak; “Harun Tüfekçi’ ye tekrar aktif görev verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum.”

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.