Konya
°C
Yeni Meram

Ağız ve diş sağlığı merkezi yatırım programından çıkartıldı mı?

Ağız ve diş sağlığı merkezi yatırım programından çıkartıldı mı?- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.04.2024 00:17
29.04.2024 16:18
0
590
ABONE OL

Ha yapıldı, ha yapılacak diye yıllardır beklenen Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin yatırım programından çıkartıldığı haberini duyulunca hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Yazımın hemen başında belirteyim, böyle bir karar alındı mı, bilmiyorum. Yaklaşık 10 gündür bir açıklama bekledim. Açıklama yapılmayınca konuyu gündeme getirme ihtiyacı hissettim. Bir daha yazayım, şayet doğru ise, yerel seçimlerin hemen sonrasında gündeme gelmesini izah etmek mümkün değil. Açıkça yazıvereyim, Bakın gördünüz mü? Belediye Başkanlığı kaybedildi, bunun sonucu olarak da, “Ağız ve diş sağlığı merkezinin yatırım programından çıkartıldı” ifadeleri bir anda halk arasında konuşulmaya başlandı. Bir daha yazayım. Haber doğru mu bilmiyorum. Yetkililerden bilgi almaya çalıştım ulaşamadım. Çıkan haberlere de bir açıklama ya da yalanlama gelmedi.
SÜRECE KISA BİR GÖZ ATALIM
“Geçtiğimiz yıl Seydişehir ve Beyşehir ilçelerine 20 ünit kapasiteli ağız ve diş sağlığı merkezi kurulacağı, 06 Nisan 2023 tarihinde de İlçe Sağlık Müdürü, Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda, Seydişehir İlçesine 20 ünit kapasiteli müstakil ağız ve diş sağlığı merkezi açılması Sağlık Bakanlığımızca uygun görülmüştür, Konya İl Sağlık Müdürlüğünün talebi Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Bahsi geçen talep yazısının, 27.03.2023 tarihinde bakanlık tarafından onaylandığını söyleyen yetkililer bu konuda merkezin açılacağı binanın hazır olduğunu ilave veya ek bir bina ihtiyacının olmadığını, Bu sebeple kısa sürede merkezi hizmete açabileceklerini belirterek hayırlı olmasını temenni etmişlerdi"
Durum bu iken, yetkili makamlar ve siyasilerden de bir açıklama gelmeyince kendi kendime dedim ki, yok ya, böyle bir karar almazlar dedim. Buradan bir hatırlatma yapayım; Lütfen böyle bir karar alındı ise tekrar gözden geçirin. Özellikle Hükümetin Konya ve Seydişehir’deki temsilcilerine büyük görev düşüyor. Tamam, Seydişehir’in milletvekili yok, ama Konya milletvekillerinin tamamı Seydişehir milletvekili sorun, istek ve taleplere sahip çıkacağını, cevap vereceğini biliyorum. Bu sebeple kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmanız, bizleri ziyadesiyle memnun edeceğini belirtmek istiyorum. Şunu da belirteyim, böyle bir karar alınacağını zannetmiyorum. Ağız ve diş sağlığı merkezi yatırım programından çıkartıldı mı? Sorma ihtiyacı hissettim. Bu konuda, kamuoyunun bir açıklama beklediğinin de altını çiziyorum.

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.