Konya
°C
Yeni Meram

Ligde kalma adına küllerimizden doğduğumuz maç olsun

Ligde kalma adına küllerimizden doğduğumuz maç olsun - Abdullah Leblebici - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.02.2024 21:54
24.02.2024 21:57
0
2266
ABONE OL

Konyaspor camiasının dikkatini bir kez daha çekmek istiyorum. Taraftarın göz bebeği İlhan Palut hocanın maçlarına bir daha göz atalım.
Daha önce oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor: 3-1 Alanyaspor-Çaykur Rizespor: 2-1 Çaykur Rizespor-Trabzonspor:1-0 : Karagümrük-Çaykur rizespor:4-0:
VEEE Samsun-Rize 3-0.
Trabzon’u yenen, yenilmesine rağmen Fenerbahçe’ ye sahayı dar eden Rize, Konyaspor’ un rakibi kim ise ortalarda yok.
Farkında mısınız?
İster yukarıdan ister aşağıdan ister sağdan ister soldan bakalım hem bizim için hem de Hatay için, 6 mı? 9 mu? 12 mi? Puanlık değil. Tam anlamıyla final maçı.
Sadece Hatay maçı mı? Daha üç adet final maçımız daha var.
Pendik, Adana ve Karagümrük.
Şu anda karşı karşıya geldiğimiz Hatay’ da dahil kalan üç maçta da puan kaybına tahammülümüz yok. Aksi olur ise, Birinci ligin planlarını yapmaya başlayalım.
İşte böyle bir ortamda stadyumda ki taraftarların KONYA KONYA tezahüratları eşliğinde Konyaspor’ un vuruşu ile Hatay maçı başladı.
İşin doğrusu iyi başlayan taraf Hatay oldu, iki dakikada kaleci Slowık iki top çıkardı bir gol de ofsayt olduğu için geçersiz sayıldı.
İki takımında üç puanı istiyor istemesine de öyle ayağa paslar ile organize atak yaparak geçiş oyununu sergileyen taraf yok.
Konyaspor’ da bir tutukluk var. Oyuncular ayakta durmakta zorlanıyor. İsabetsiz pas sayımız oldukça fazla, bu sebeple kaybedilen her top duvara çarpmış gibi kalemize geri döndü.
Nitekim 32. Dakikada kaybettiğimiz topu kaleci Slowık çıkardı.
Dikkatimi çeken bir başka konu, Hatay’ lı oyuncuların hiç pas hatası yapmaması.
Kendi sahasından çıkmayan Hatay nerede ise uyuttu. Konyaspor’ lu oyuncular da buna ayak uydurunca, al gülüm ver gülümle tatsız tuzsuz ilk yarı tamamlandı. 0-0
İkinci yarıya Ethemi ve Uğurcan değişikliği bunun yanında yoğun bir seyirci desteği ile rakip sahada pres yaparak başladık.
Nitekim aut atışı sırasında yaptığımız pres rakibi hataya zorladı, kazandığımız korner atışında ikinci yarı oyuna giren Uğurcan güzel bir kafa vuruşu ile 52. Dakikada beklediğimiz gole kavuşturdu. 1-0
Öne geçtikten sonra daha da iyi oynamaya başladık. Karşılığını da 56. Dakikada Oğulcan attığı gol ile aldık. 2-0
4 dakikada iki gol yiyen Hatay bu dakikadan sonra hareketlense de iyi mücadele ederek etkili ataklarını önledik.
Riske girmedik, taca attık, kornere attık, hatta faul yapıp sarı karat gördük ama Hatay’ a gol fırsatı vermedik.
İster yukarıdan ister aşağıdan ister sağdan ister soldan bakalım hem bizim için hem de Hatay için, 6 mı? 9 mu? 12 mi? Puanlık değil. Tam anlamıyla final maçı demiştim ya, işte öyle bir maçı kazandık.
Teknik ekibi ve oyuncuları tebrik ediyorum.
Temennim, “Ligde kalma adına küllerimizden doğduğumuz maç olur”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.