Konya
°C
Yeni Meram
24.02.2024 00:50

KONYASPOR'DA TEK YOL GALİBİYET

Konyaspor, bugün kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Hatayspor’u konuk edecek. 6 puanlık karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Yeşil-beyazlılar, taraftarının da desteğiyle kazanarak ligde kalma şansını gelecek haftalara taşımayı hedefliyor

A+
A-
24.02.2024 00:50
23.02.2024 14:52
0
464
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor, Süper Lig’in 27. haftasında bugün kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Hatayspor’u konuk edecek. Medaş Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak 6 puanlık karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Kritik mücadeleyi Adana bölgesi hakemi Zorbay Küçük yönetecek. Küçük’ün yardımcılığını Bahtiyar Birinci ve Murat Temel yapacak. Konyaspor dün öğleden sonra yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Anadolu Kartalı’nda zorlu maç öncesinde sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Adil Demirbağ da takımla birlikte çalışmalara katılırken, teknik heyetin şans vermesi halinde Hatayspor maçında forma giyebilecek.

BEŞİKTAŞ deplasmanında aldığı yenilgiyle düşme hattındaki rakipleriyle puan farkını kapatma şansını kaçıran Konyaspor, kendisi gibi ligde kalma savaşı veren Hatayspor’u mağlup ederek umudunu gelecek haftalara taşımayı hedefliyor. Yeşil-beyazlı camia kritik maç öncesi galibiyet için kenetlenirken, parola 3 puan olarak belirlendi. Konyaspor yönetimi idmanlarda takımı yalnız bırakmazken, futbolculara moral ve özgüven aşıladılar. Konyaspor bu sezon, iç sahada ilginç bir istatistiğe imza attı. Anadolu Kartalı, iç sahada ilk golü attığı maçlarda kazanmakta güçlük çekiyor. Teknik Direktör Omerovic’in öğrencileri söz konusu 12 iç saha maçında 8 kez ilk golü atan taraf oldu. Yeşil-beyazlılar bu 8 maçta; 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

KONYASPOR skor avantajı yakaladığı iç saha karşılaşmalarında en fazla mağlubiyet alan takım olarak ilk 4 sırada yer aldı. Hatayspor ise bu sezon deplasmanda geri düştüğü 7 Süper Lig maçından da puan alamadı. Son yılların en kötü sezonlarından birini geçiren Konyaspor, Süper Lig'de bugün belki de sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak. Konyaspor 26. haftanın sonunda 25 puanla 19. sırada yer alıyor. Hatayspor ise 26 maçta topladığı 29 puanla 14. sırada bulunuyor. Konyaspor geride kalan haftalarda 12 kez rakiplerini evinde konuk etti. Temsilcimiz bu 12 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. 14 gol atan Konyaspor 13 gol yedi ve 15 puan topladı.

ANADOLU bu istatistikleriyle iç sahada ligin en kötü dördüncü takımı konumunda yer alıyor. Bu sezon evinde Gaziantep FK, Kasımpaşa, Kayserispor ve Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Antalyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar; Çaykur Rizespor, Pendikspor, Sivasspor ve Başakşehir'e ise mağlup oldu. Evinde oynadığı son maçta 20 bini geçkin taraftarının desteğiyle Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, yine taraftarının desteği ile Hatayspor'u mağlup edip ligde kalma umutlarını tazelemek istiyor. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.