• Haberler
  • Konya
  • Konya'da 474 bin 512 öğrenci için ilk ders zili çaldı

Konya'da 474 bin 512 öğrenci için ilk ders zili çaldı

Konya'da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 2 bin 186 okulda 474 bin 512 öğrenci ve 35 bin 523 öğretmen ders başı yaptı.

Haberin Özeti

  • Konya'da 2026-2027 eğitim öğretim yılı, 2 bin 186 okulda 474 bin 512 öğrenci ve 35 bin 523 öğretmenin ders başı yapmasıyla başladı.
  • İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ve 'Maarif'in Kalbinde Oyun' temasıyla nitelikli nesiller yetiştirme hedefini vurguladı.
  • Yeni eğitim yılı için okullarda bakım-onarım çalışmaları tamamlandı; 1002 bahçe ve 2240 temizlik görevlisi hijyenik ortamlar için göreve başladı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Binlerce yıllık kültür ve medeniyetimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak ve çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojik gelişmelere hâkim nesiller yetiştirmek, doğru ve yerinde bir eğitim hizmeti ile mümkündür. 

Eğitim hizmetinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü yerler olan okullarımız ise yarınlarımızın şekillendiği, aziz milletimizin nice hayal ve hedefinin zihinlerde fidana durduğu mekanlardır. 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde ilimizdeki 2 bin 186 okulumuzda, 474 bin 512 öğrencimiz ve 35 bin 523 öğretmenimiz ders başı yapacakladır. Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve eğitime yepyeni bir ufuk kazandıran 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' de okullarımızın misyonlarını daha da güçlendirmekte; sahip olduğu bilgiyi beceriye dönüştürebilen, milli ve manevi değerlerimizle barışık, okuyan, düşünen ve üreten bir neslin yetişmesine büyük katkılar sunmaktadır. Yeni eğitim yılında 'Maarifin Kalbinde Oyun' teması çerçevesinde öğrenme süreçlerinde oyun ve etkinliklere daha çok yer verilerek çocuklarımızın sosyal gelişimleri ve kültürel bağları daha da kuvvetlendirilecektir. İnanıyoruz ki 'erdem, değer, eylem' yaklaşımı esas alınarak, sorumluluğu ve aidiyet duygusu yüksek bir şekilde yetişen çocuk ve gençlerimiz, geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edeceklerdir. 

31 ilçemizin genelinde, yeni eğitim yılında bin 2 bahçe görevlisi ve 2 bin240 TYP temizlik görevlisi iş başı yapmışlardır. Ayrıca yaz döneminde bakım onarım çalışmaları başta olmak üzere, okullarımızda gerekli olan tüm hazırlıklar tamamlanmış, eğitim ortamları en uygun hale getirilmiştir. Amacımız, öğrencilerimizin daha güvenli ve daha hijyenik okul ortamlarında eğitim almalarına katkı sunmaktır. 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, yönetici, öğretmen ve velilerimiz ile aziz milletimizin her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme