Konya
°C
Yeni Meram
22.10.2021 16:41

Konya'daki Büyükşen cinayetinde flaş gelişme: Cinayet faili tahliye edildi

Konya'da 3 yıl önce öldürülen Metin Büyükşen (55) ve eşi Nejla Büyükşen (54) cinayeti ile ilgili Ankara'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

A+
A-
22.10.2021 16:41
22.10.2021 17:05
0
2939
ABONE OL

Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre, Konya'da 3 yıl önce öldürülen Metin Büyükşen (55) ve eşi Nejla Büyükşen (54) cinayeti ile ilgili olarak cinayetin faili olarak Ankara'da gözaltına alınan ve tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü.

Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu.

Çalışmalar sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir(46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek tutuklandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Kuvvetli suç şüphesi ile 'kasten öldürme' suçundan 3 ay önce tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek soruşturma sürerken adli kontrol kararıyla bulunduğu cezavinden tahliye edildiği öğrenildi.

Müge Anlı'nın programına katılan bir aile, Afgan çobanın cinayet tarihinde kendi evlerinde kaldığını ve bulunduğu yerden hiç ayrılmadığını söylemiş yine bu yönde resmi makamlara ifade vermişti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.