Konya'da bisiklet turlarına yoğun ilgi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'da Nisan ayında düzenlediği iki ayrı bisiklet turu yoğun ilgiyle tamamlandı.
Haberin Özeti
- • Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayında düzenlediği Kilistra ve Mavi Boğaz Kanyonu bisiklet turlarına yoğun ilgi gösterildi.
- • Turlar, Kilistra Antik Kenti'nden Meram'a ve Ahırlı-Akören ilçelerindeki 55 kilometrelik Mavi Boğaz Kanyonu parkurlarında yapıldı.
- • Başkan Altay, bu etkinliklerle sağlıklı yaşam alışkanlıklarını destekleyip şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini bisikletle keşfetmek isteyen vatandaşları bir araya getiren bisiklet turu etkinliklerine devam ediyor.
2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’da Nisan ayı etkinlikleri kapsamında ilk etapta Kilistra Antik Kenti’nden başlayarak Meram güzergâhına uzanan bisiklet turu gerçekleştirildi. Bisikletseverler, binlerce yıllık geçmişe sahip Kilistra Antik Kentin eşsiz atmosferinden Meram’ın doğal güzelliklerine uzanan rotada hem spor yaptı hem de kültürel bir yolculuğa çıktı.
İkinci turda ise bisikletseverler, “Keykubadın İzinde Pedallıyoruz” programı kapsamında Konya’nın saklı güzelliklerinden biri olan Ahırlı ve Akören ilçelerinden geçen Mavi Boğaz Kanyonu’nda pedal çevirdi. Ahırlı Balıklava’dan Çumra Apa’ya uzanan 55 kilometrelik parkurda katılımcılar, doğayla iç içe keyifli anlar yaşadı.
“Bisiklet Turları Yıl Boyunca Devam Edecek”
Konya’nın sahip olduğu güçlü bisiklet altyapısıyla “2026 Avrupa Bisiklet Başkenti” unvanını layıkıyla taşıdığını kaydeden Başkan Altay, şu ifadeleri kullandı:
“Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle hemşehrilerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklerken aynı zamanda şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanımalarına imkân sağlıyoruz. Nisan ayında Kilistra Antik Kenti’nde ve Mavi Boğaz Kanyonu’nda düzenlenen bisiklet turu etkinliklerimiz yıl boyunca her ay iki ya da üç rotada aynı şekilde devam edecek. Ben tüm bisiklet ve doğa tutkunlarını bu keyifli turlara katılmaya davet ediyorum. Konya’nın bisiklet turizmi potansiyelini geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz”
Bisiklet Sevdası Konya'da Yayılıyor
Tura katılan Yeşil Meram Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Murat Balık, şu ifadelere değindi:
“Büyükşehir Belediye Başkanımızın ‘Bisiklet Şehri Konya’ diyerek başlatmış olduğu bisiklet sevdası tüm Konyalı halkı üzerinde ilerledi. Şu anda Konya’da ciddi anlamda bir bisiklet kullanımı var. Konya bu yıl zaten Avrupa Bisiklet Başkenti olarak da ilan edildi. Bununla alakalı bugün yaptığımız gibi bisiklet turları oluyor. Bugün de yaklaşık 90 kişi bu tura katıldık. Güzel bir manzara eşliğinde güzel bir koordinasyonla ilerliyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz”
Bisiklet Katılımcılarından Etkinliğe Övgü
Seydişehir Bisiklet Dağcılık Kültür ve Sanat Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Akış,şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu mevsimde böyle bereketin bol olduğu bir sezonda buraları gezmek hakikaten iyi oldu. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Eylül ayında geldiğimizde buraları böyle kurak görünce çok üzülmüştük. Bu yıl dereleri coşmuş, her tarafı yağışlı görünce çok mutlu olduk. Doğa uyanmış, bu mevsimde çok güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Görmek, gördüklerimizi anlatmak hakikaten çok iyi oldu”


