Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, açıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Bu ilgi, zamanla katlanarak arttı. Hazırladığı projelerle istihdama ve kursiyerlerin sosyal yönlerini geliştirmelerine imkan tanıyan KOMEK, 2004 yılından bu yana yüz binlerce kişiye hizmet verdi. Konya’nın en önemli markalarından biri haline gelen KOMEK, bugün birçok branşta eğitim veriyor. Kurslara katılan öğrenciler, hem meslek sahibi oluyor hem de iletişim becerilerini geliştiriyor. Konya’nın kültürüne, sanatına, istihdamına ve yaşanabilirlik ölçütlerine de katkı yapan KOMEK bünyesinde, İŞKUR işbirliğiyle mefruşat atölyesi ve işitme engellilere yönelik giyim kursu açıldı. KOMEK, Meksika’da düzenlenen UNESCO 2. Öğrenen Şehirler Uluslararası Konferansı’nda istihdam ve sosyal-kültürel gelişim konusunda tüm dünyaya örnek olarak sunuldu.
DİKSİYON KURSU ÖĞRENCİLERİ, ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLEDİ
Sosyal belediyecilik alanındaki en önemli faaliyetlerden biri olarak gösterilen KOMEK, kent merkezinin yanı sıra Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Sarayönü, Kulu, Cihanbeyli, Çumra, Karapınar ve Ereğli gibi ilçelerde de eğitim veriyor. Alaaddin Şubesi Diksiyon Kursu öğrencileri de teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı buldu. Kurs Öğretmeni Fatih Şahin Işık’ın öncülüğünde düzenlenen “Bir Şey Söyle” adlı şiir dinletisi, Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü İlyas Poyrazer, KOMEK Genel Koordinatörü Zeliha Üzümcü, KOMEK Merkez Koordinatörü Çiğdem Gök, KOMEK İlçe Koordinatörü Gülaydın Bayraktar, KOMEK Alaaddin Şubesi Yöneticisi Erdoğan Nükte, KOMEK Büyük Aymanas Şubesi Yöneticisi Fatma Demir, Ali Gav Kurs Merkezi Yöneticisi Sacide Can Bakacak, kurs öğretmenleri, öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.
KURSİYERLER TAM NOT ALDI
KOMEK Alaaddin Şubesi Diksiyon Kursu Öğretmeni Fatih Şahin Işık, yaptığı konuşmada diksiyon kurslarında öğrencilerin temel hedefinin, doğru iletişim kurabilmek ve duygularını net bir şekilde aktarabilmek olduğunu söyledi. Diksiyon kurslarının öncelikli hedefinin de güzel ve anlaşılır konuşma becerisini geliştirmek olduğunu belirten Işık, “öğrencileri, eğitim sürecinin sonunda kendilerini kanıtlayabilecekleri bu programa katıldıkları ve göstermiş oldukları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Fatih Şahin Işık’ın konuşmasının ardından sahne alan kursiyerler, ünlü isimlerin kaleme aldığı şiirleri ve Türkü hikayelerini seslendirdi. Adem Serin ve Çiğdem Fikriye’nin sunuculuğunu yaptığı programda kursiyerler, performanslarıyla davetlilerden tam not aldı. Programın sonunda protokol üyeleri ve kursiyerler, objektiflere poz vererek şiir rüzgarının estiği geceyi ölümsüzleştirdi.
Adem SERİN
MÜSİAD’ta Tecrübe Paylaşım Programları Sürüyor