
TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu Birliğinin (EUSA) 2028 Avrupa Üniversite Kış Oyunları’nın Erzurum’da yapılması yönünde bir karar alındığını açıkladı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak geçen yıl başında Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi işbirliğinde adaylık sürecini başlattıklarını söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de desteğiyle yoğun planlama çalışmaları yürüttüklerini belirten Türkmen, “Öncelikle ulusal ölçekli organizasyonlarla hem kış sporlarında hem kar sporları hem buz sporları olmak üzere farklı organizasyonlarla Erzurum’da biz bir takım ön deneme faaliyetleri yürütmüş olduk. Bu faaliyetlerde de güzel neticeler aldık” dedi.
SON olarak şubat ayının başında yaptıkları ulusal kış oyunları faaliyetlerine Avrupa Spor Federasyonları Birliği yöneticilerinin de iştirak ettiğini ifade eden Türkmen şöyle konuştu, “Orada hem üniversite rektörlerimizle, hem valiliğimizle hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla birebir görüşme yapma fırsatı buldular. Akabinde hem buz tesislerimizi hem kış sporları tesislerine yerinde incelediler ve memnun bir biçimde geri döndüler. Nitekim hafta sonunda Lübliyana’da yapılan yönetim kurulu toplantısında biz de adaylığımızla ilgili son sunumumuzu gerçekleştirdik. Bize yönlendirilen sorulara tatmin edici cevaplar verdik. Dün itibariyle de Avrupa Üniversite Spor Federasyonları Birliği 2028 Kış Oyunları’nın Erzurum’da yapılması yönünde resmi kararını açıkladı”. Erzurum’un daha önce de birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaptığına işaret eden Türkmen şunları söyledi.
“2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na Erzurum ev sahipliği yapmıştı. Bu ülkemizde yapılmış olan en önemli kış sporları organizasyonu. Bu organizasyon Erzurum’da özellikle tesisleşme noktasında ve kış sporları turizmi noktasında önemli bir milat olmuştu. Ondan sonra Erzurum elde ettiği altyapıyla çok önemli başka organizasyonlara da ev sahipliği yaptı. Tabii biz Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak bu mirasa sahip çıkmak ve daha ileriye taşımak adına 2029 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı da Erzurum’a kazandırmak için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın izniyle yeni bir çalışma başlattık. Bu çalışma adaylık süreci de halihazırda devam ediyor. Avrupa Oyunları’nın da bunun bir öncülüğü olmasını arzu ediyoruz”.
TÜRKMEN, Erzurum’un 2011’den sonra kış sporları konusunda çok büyük mesafeler katettiğini vurgulayarak, “Özellikle Erzurum Büyükşehir Belediyemizin özel sektörün ilgili kurumlarımızın yaptığı katkılarla Erzurum’da kış sporları turizmi, potansiyeli geçen süre içerisinde neredeyse yüz kat büyüklüğünde bir artış sağladı. Yeni projelerle de bu artış daha da ivmelenerek devam edecek inşallah. Biz de bu çalışmaları daha ileriye taşımak, daha görünür kılmak, Erzurum’u daha fazla uluslararası kış sporları, turizm camiasının ve kış sporları organizasyonlarının gündemini taşıyabilmek için hem Avrupa Kış Oyunları’nı hem Dünya Kış Oyunları’nı tekrar Erzurum’da yapmak için çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

Türkiye-Romanya maçına Fransız hakem
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121650 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
61453 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
54363 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
51225 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
44280 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36975 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144603 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141626 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124695 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122858 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121650 kez okundu