Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Vali Akın’dan günün anlam ve önemine dair mesaj

Konya Valisi İbrahim Akın, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali  Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bağımsızlığımızın sembolü, milletimizin inanç ve azminin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105’inci yıl dönümünü idrak etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

 

Milletimizin tarih boyunca sergilediği bağımsızlık iradesinin en gür sesi olan İstiklal Marşı, milletimizin en zor zamanlarında dahi umudunu yitirmeyen, imanla ve cesaretle ayağa kalkan bir ruhun da ifadesidir. Anadolu’nun dört bir yanında işgale karşı direnen bir milletin kalbinden yükselen bu büyük eser, yokluk ve imkânsızlıklar içinde verilen Millî Mücadele’nin ruhunu, kararlılığını ve sarsılmaz inancını satırlara nakşetmiştir.

 

İstiklal Marşımızı kaleme alan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, milletimizin vicdanını, inancını ve bağımsızlık idealini dile getiren büyük bir fikir ve dava adamıdır. Akif, kalemiyle milletimizin sözünü ve sesini yedi düvele duyurmuş; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasıyla bağımsızlığın kıymetini en veciz şekilde göstermiştir.
Bugün bizlere düşen en önemli sorumluluk; İstiklal Marşı’nda vücut bulan millî ruhu, birlik ve beraberlik şuurunu canlı tutmak, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı aynı inanç ve kararlılıkla geleceğe taşımaktır.

 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle yad ediyorum.

 

İstiklal Marşımızın kabulünün 105’inci yıl dönümünde, milletimizin bağımsızlık iradesinin ve ortak değerlerimizin daima güçlü kalmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da Kur’an kursu miniklerine özel Ramazan şenliği

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0