Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü güvenlik grubunun ikinci tur görüşmelerinin Abu Dabi’de devam edeceğini belirterek, “Çarşamba-perşembe günleri ikinci tur görüşmeler yapılacak.” dedi.
Görüşmelerin ikinci turunun geçen pazar günü için planlandığını hatırlatan Peskov, üç tarafın çalışma programları ile ilgili olarak ek ayarlama gerektiğini ifade etti.
Peskov, Kremlin’in tarafsız bir bölgede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorusuna, “Zelenskiy temas kurmayı öneriyor. Putin, Moskova’da bunun mümkün olduğunu söyledi. Bu bizim tutumumuz olmaya devam ediyor.” şeklinde cevap verdi.
Moskova’nın görüşmelere açık olmaya devam ettiğini vurgulayan Peskov, çalışma gruplarının içinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bunu memnuniyetle karşıladıklarının altını çizen Peskov, “Ukrayna’da bir çözüm için bu çalışmaya devam etmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerin Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de 4 ve 5 Şubat’ta devam edeceğini duyurmuştu.
Rusya, Ukrayna ve ABD arasındaki üçlü müzakerelerin ilki Abu Dabi’de 23-24 Ocak’ta yapılmıştı.
Kaynak: AA
Türkiye-Ukrayna diplomatik ilişkilerinde 34 yıl geride kaldı
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60451 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51584 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47413 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44549 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30667 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25792 kez okundu