Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dahil olurken, müştekiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Söz verilen Ahmet A. maktule çarpmadığını iddia etti.
Maktulün oğlu Ebu Bekir Ercan da sanığın birer hafta süreyle sürekli kendisini arayarak satılık hayvan olup olmadığını sorduğunu belirtti.
Hayvan satışı için anlaştıklarını, durumdan babasına bahsettiğini anlatan Ercan, şunları kaydetti:
“Ahmet A, telefonda babama fiyat konusunda yalan söylediğimi söyleyerek tartışma çıkardı. Sonrasında beni ve babamı tehdit etti. Aylar sonra babamla hayvanlara su verirken, Ahmet’in, amcamın oğlu Rahim’in avlusunda hayvanları zorla almaya çalıştığını gördük. Tartışma sırasında Ahmet aracına binerek önce yavaşça ilerledi, ardından hızlanıp babamın ve benim üzerime sürdü. Ben kendimi kenara attım. Aracın çarptığı babam yere düşerek savruldu. Ahmet olay yerinden kornaya basarak uzaklaştı.”
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Ahmet A, 28 Şubat’ta merkez Karatay ilçesi Karadona Mahallesi’ndeki hayvan ağılında tartıştığı Ersan Ercan’a kamyonetle çarpıp öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
Kaynak: AA
Konya’da şarampole devrilen kamyonetteki 3 kişi yaralandı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
135137 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
131827 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
115229 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
113693 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
111483 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69110 kez okundu