Etkinlik kapsamında Yalım; Konyalı siyasetçiler, sanayiciler, sivil toplum kuruluşu başkanları, iş insanları ve tanıtım günlerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir araya geldi. İç Anadolu Bölgesi’nden gelen katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan Av. Mehmet Yalım, platformun gelecek dönem hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yalım, 2026 yılı itibarıyla tamamlanması planlanan Genel Merkez binasının ardından, çalışmalarını ağırlıklı olarak İç Anadolu il ve ilçelerinde yürüteceklerini belirterek; Türkiye genelinde il ve ilçe başkanlıkları ile sektörel başkanlıkların oluşturulacağını ifade etti. Bu yapılanma ile bölgesel kalkınmaya daha güçlü katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.
Öte yandan İç Anadolu Bölgesi’nde özellikle Kadın Kooperatifleri tarafından üretilen ve markalaşma sürecini tamamlamış birçok ürünle ilgili de yeni bir çalışma hazırlığında olduklarını dile getiren Yalım, söz konusu ürünlerin öncelikle İstanbul genelinde, ardından Türkiye’nin farklı noktalarında dağıtımının yapılacağı bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Büyük İç Anadolu Platformu’nun, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelini ülke genelinde daha görünür kılmayı amaçlayan çalışmaları, Konya Tanıtım Günleri’nde büyük ilgi gördü.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’ya karla karışık yağmur geliyor! Konya için haftalık hava durumu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134174 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129699 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114305 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112798 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109665 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69052 kez okundu