Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

 Ekici: Şeb-i Arûs, Konya’dan dünyaya yayılan bir gönül çağrısıdır

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslat yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arûs törenlerine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Ekici, Şeb-i Arûs’un asırlardır insanlığa birlik, sevgi ve kardeşlik mesajı verdiğini ifade etti.

Hasan Ekici açıklamasında, Şeb-i Arûs’un bir matem değil, Hakk’a kavuşmanın sembolü olduğuna dikkat çekerek, “Şeb-i Arûs; ayrılığın sona erdiği, vuslatın ve dirilişin adıdır. Mevlânâ Hazretleri’nin yüzyıllar önce söylediği sözler bugün de insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ediyor” dedi.

 

Konya’nın Mevlânâ ile bütünleşmiş manevi kimliğine vurgu yapan Ekici, her yıl yerli ve yabancı binlerce misafirin Şeb-i Arûs vesilesiyle Konya’da buluşmasının şehrin kültürel ve manevi gücünü ortaya koyduğunu belirtti.

 

Ekici açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mevlânâ’nın sevgi, hoşgörü ve barış temelli öğretileri, günümüz dünyasında yaşanan çatışmalar karşısında güçlü bir rehberdir. Şeb-i Arûs törenleri, medeniyetimizin insanı merkeze alan anlayışını tüm dünyaya yeniden hatırlatmaktadır.”

 

Hasan Ekici, Şeb-i Arûs organizasyonlarının başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi vuslatının yıl dönümünde rahmet, saygı ve muhabbetle andığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 17 Aralık Çarşamba

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0