Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Arslan: Engelsiz bir toplum, hepimizin ortak sorumluluğudur

Başkan Arslan, mesajında engelli bireylerin yaşadığı zorluklara değinerek, temel hak ve özgürlüklerine tam olarak erişebilmeleri için atılması gereken adımların altını çizdi. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 3 Aralık’ın farkındalık ve sorumluluk günü olduğunu belirterek şunları söyledi: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, aslında ‘engellilik’ kavramının bir eksiklik değil, farklılık olduğunu kabul etmemiz gereken bir gündür. Toplumu oluşturan her birey gibi, engelli vatandaşlarımız da eşit şartlarda yaşama, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım hakkına sahiptir.”
Arslan, asıl engelin fiziksel koşullarda değil, zihinlerdeki bakış açısı ve önyargılarda olduğunu vurguladı: “Unutmayalım ki, bir bireyin karşılaştığı asıl engel, erişilebilir olmayan kaldırımlar ya da binalar değil, toplumsal yaşamın dışına iten zihniyet bariyerleridir. Engelsiz bir Konya ve engelsiz bir Türkiye inşa etmek, siyasilerin ve tüm vatandaşların ortak vicdani ve ahlaki sorumluluğudur.”

 

“ENGELLİLER MECLİS’TE DAHA ÇOK OLMALI”
Mesajına engelli bireylerin siyasal katılımdaki ve karar alma süreçlerindeki eksikliğini vurgulayan Başkan Arslan: “Türkiye’de milyonlarca engelli vatandaşımız varken, onların sesini ve sorunlarını doğrudan Meclis’e taşıyacak engelli milletvekili sayısının azlığı kabul edilemez bir sorundur. Yasaların ve düzenlemelerin, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillenmesi için TBMM’deki temsil oranları muhakkak artırılmalıdır. Engelli kardeşlerimizin siyasi partilerimiz içinde daha görünür olması, aktif görevler alması ve seçilebilir yerlerden aday gösterilmesi, bu sorunun çözümü için hayati önem taşımaktadır.”

 

İSTİHDAM VE ERİŞİLEBİLİRLİK ÇAĞRISI
Mesajında çözüm odaklı önerilere yer veren Başkan Arslan, yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırma konusunda daha somut adımlar atması gerektiğini kaydetti: “Kamusal ve özel alanlarda erişilebilirlik standartları tavizsiz uygulanmalıdır . Engelli vatandaşlarımızın istihdam olanaklarını artırmak, onların ekonomik bağımsızlığını kazanmalarını sağlamak, onlara lütuf değil, ödenmesi gereken bir borçtur. Gelecek Partisi olarak bizler, engelli kardeşlerimizin potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebildiği, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığı bir toplum vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Arslan, son olarak, tüm engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, ailelerine ve onlara destek olan tüm gönüllülere şükranlarını iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meram’da bir gün değil her gün engellilerin

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0