Deprem sürecinde tedirginlik yaşayan, ilgili kurumların personeli tarafından psikolojik destek verilen ilçe sakinleri, üretime devam ediyor.
Vatandaşlar, özellikle kırsal kesimde ürettikleri sebze ve meyveler ile ev yapımı ürünleri Cumhuriyet Meydanı’nda satışa sunuyor.
Yaylabayır Mahallesi sakinlerinden üretici Hasibe Yıldız, sarsıntıların uzun süredir devam ettiğini belirterek, “Evlerde pek duramadık. Şimdi hem dışarıda olmak bize iyi geliyor hem de topladığımız ürünleri satarak ekonomik olarak ayakta kalıyoruz.” dedi.
Hüseyin Maldar, depremlerin herkesi yorduğunu ancak üretimden de kopmak istemediklerini anlatarak, “Meydanda tezgah açmak bize moral oldu. İnsanlarla iç içe olmak iyi hissettiriyor. Hem paramızı kazanıyoruz hem de vatandaşımıza destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
İlçede yaşamın tamamen normale dönmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: AA
Haber tüketim alışkanlıklarını değiştiren sosyal medya, TV gazeteciliğini gölgede bırakıyor
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95579 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78781 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72090 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70346 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66262 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60932 kez okundu