Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığına sızan ve “mahrem hizmetler” olarak adlandırılan yapılanmasıyla irtibatlı olduğu tespit edilen kişilere yönelik soruşturma başlatıldı.
Şüphelilerin, Ankara’daki büfe, bakkal ve market gibi iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak örgütün sözde “mahrem imamlarıyla” haberleştikleri tespit edildi.
Bu kapsamda, Başsavcılık tarafından 8’i muvazzaf asker, 6’sı emekli asker, 4’ü daha önce görevinden ihraç edilen asker, 3’ü aktif kamu görevlisi ve 1’i özel sektör çalışanı olmak üzere 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin, Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmasına yönelik işlemler Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor.
Kaynak: AA
Altın ve kıymetli maden ticaretinde kota ve mevzuat dışı işlem yaptığı iddia edilen 21 zanlı yakalandı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95534 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78735 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72030 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70296 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66219 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60912 kez okundu