Toplantıda, KÖYTÜR’ün kapanmasının ardından yaklaşık 500 bin kapasiteli çiftliklerin tekrar aktif hale getirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirildi. Farklı mahallelerden katılım sağlayan üreticilerle yapılan görüşmede, firmalar konusunda fikir birliğine varıldı.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köksal, üretimin Akşehir ekonomisi için önemine vurgu yaptı:
“KÖYTÜR’den sonra uzun yıllardır bölgemizde atıl kalan yaklaşık 500.000 kapasiteli tavuk çiftliklerinin yeniden aktif hale getirilmesi için farklı mahallelerimizden tavuk üreticilerimizle bir araya geldik, görüş birliğine vardık. Her zaman vurguladığımız ‘Üreten Akşehir’ için her alanda üreticilerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
Akşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen bu girişimle hem ilçe ekonomisine katkı sağlanması hem de istihdamın yeniden canlanması hedefleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’li Bektaş’tan sanayi esnafı için çağrı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
119233 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
112208 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
101990 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
98490 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
95853 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68556 kez okundu