İlimizde meydana gelebilecek taşkın ve sel risklerine karşı alınacak önlemleri değerlendirmek, yürütülen çalışmaları gözden geçirmek ve afet anı ile sonrasında yapılması gereken hazırlıkları planlamak amacıyla düzenlenen toplantıya; Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Vali İbrahim Akın, taşkın ve sel olaylarının günümüzde iklim değişikliğiyle birlikte daha sık yaşandığına dikkat çekerek, “Kısa süreli ancak şiddetli yağışlar, özellikle kod seviyesi düşük bölgelerde ciddi taşkınlara ve altyapı hasarlarına yol açabiliyor. Dere yataklarının kapatıldığı yerlerde su baskınlarıyla karşılaşabiliyoruz. Bu da hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor hem de kamu kaynaklarının ciddi zarar görmesine neden oluyor. Amacımız, tüm kurumlarımız arasında güçlü bir koordinasyon sağlayarak taşkın riskini en aza indirmek ve olası afet durumlarında hızlı, planlı bir şekilde müdahale etmektir. Bugün burada belediyelerimizden ilçe kaymakamlıklarımıza, DSİ’den AFAD’a kadar tüm kurumlarımızın katılımıyla bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz. Özellikle riskli bölgelerde yağmur suyu drenaj hatlarının gözden geçirilmesi, dere yataklarının ıslahı, taşkın riski taşıyan mahallelerde gerekli altyapı iyileştirmelerinin yapılması öncelikli hedefimizdir. Vatandaşlarımızdan da bu süreçte duyarlılık bekliyoruz. Dere yataklarına müdahale edilmemesi, yağmur suyu kanallarının kapatılmaması ve olası risklerin kurumlarımıza zamanında bildirilmesi büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.
Toplantıda, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarda taşkın riskleri, alınacak önlemler, erken uyarı sistemleri ve acil müdahale planları detaylı olarak ele alındı.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü sanatçısının Konya’daki görüntüleri çok konuşuldu
Gümüşün ons fiyatı 51 doları aşarak rekor kırdı
İlk sipariş TOGG’lar Avrupa yolcusu
Konya Kızılay Hastanesi Konya’mızın yükselen değeri olacak
Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 10 Ekim Cuma günü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
Konya’da bugün kimler vefat etti? 9 Ekim Perşembe günü
“Babam hakim, valiyi arayacağım” deyip polisi tehdit ettiler
Selçuklu’da yol konforu yükseliyor
Anamas beyaz gelinliğini giydi
Ümit Milliler’in maçı ücretsiz