Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Erzurum sofralarının vazgeçilmez tatlısı

Konya’da düzenlenen Erzurum Günleri etkinliği, hem Erzurum kültürünü hem de yöresel tatlarını Konyalılara tanıtmaya devam ediyor.

Mevlana Kültür Merkezi önünde kurulan stantlarda Erzurum’un birbirinden özel lezzetleri yer alırken, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri de hiç kuşkusuz kadayıf dolması oldu.
Etkinlikte stant açan ve yıllardır bu tatlıyı hazırlayan Yunus Usta, kadayıf dolmasının yapım sürecini Yeni Meram Gazetesi’ne anlattı. Kadayıf dolmasının Erzurum mutfağının en önemli simgelerinden biri olduğunu belirten Yunus Usta, “Öncelikle şunu söylemek isterim; biz kadayıf dolmasını önce sarıyoruz, içine ceviz koyuyoruz. Ardından tekrar sarıp yumurtaya buluyoruz. Fazla yumurtası süzüldükten sonra kızgın yağa atıyoruz. Güzelce kızardıktan sonra tekrar yağını süzüp bal havuzuna bırakıyoruz. Burada yaklaşık beş dakika şerbetini çekiyor ve ardından sıcak sıcak servise hazır hale geliyor. Bu eşsiz lezzeti tadan Konyalılara şimdiden afiyet olsun.” şeklinde süreci anlattı.

 

Yağ havuzundan bal havuzuna bir lezzetini yolculuğu

 

Yunus Usta ayrıca kadayıf dolmasının Ramazan aylarında Erzurum sofralarının vazgeçilmez tatlısı olduğunu, özellikle iftardan sonra sıcak tüketildiğinde ayrı bir lezzet sunduğunu dile getirdi. Etkinliği ziyaret eden vatandaşlar ise hem Erzurum’un misafirperverliği hem de tatların özgünlüğünden duydukları memnuniyeti dile getiren Yunus Usta,”Kadayıf dolmasını ilk kez tadan birçok Konyalı, tatlının dışının çıtır, içinin ise ceviz ve şerbetle birleşerek öncelikle yağ havuzlardan sonra da bal havuzlarına attigimiz kadayıf dolmasının eşsiz tadını konyalıların çok beğendiklerini biliyorum. Bütün Konyalıları kadayıf dolmasını tatmaya etkinlik alanımıza bekliyorum” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

0 1 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Yazıcı, “Erzurum’u Konya’ya yakınlaştırdık”

HIZLI YORUM YAP

0 1 0 0 0 0