Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Muhtarların gücünü arttırmayı amaçlıyoruz

Konya Muhtarlar Federasyonu, 1. Olağan Genel Kurulu’nu 27 Eylül 2025 Cumartesi günü saat 11.00’de Karatay Kültür Merkezi Nikâh ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirecek. Genel kurul öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Federasyon üyeleri seçim süreci hakkında bilgiler verdi.

Genel kurul öncesinde Konya Muhtarlar Federasyonu Kurucu Başkanı Hamdi Demir, basın mensuplarıyla bir araya gelerek federasyonun kuruluş amacı ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Konya genelinde görev yapan mahalle muhtarlarını tek çatı altında toplamak, ortak sorunlara çözüm üretmek ve muhtarların kurumsal gücünü artırmak amacıyla federasyonun kurulduğunu belirterek, “Amacımız muhtarlarımızın haklarını korumak, görevlerini daha etkin yapabilmelerini sağlamak, kamuda temsil gücünü artırmak, sosyal dayanışma ve iş birliğini güçlendirmektir. Yönetim ve kamu kurumlarıyla etkin iletişim yoluyla muhtarlarımızın her alanda destekçisi olacağız. Federasyonumuz, muhtarlık müessesesinin köklü tarihine yakışır şekilde halkımızın ihtiyaçlarına çözüm odaklı yaklaşmayı, muhtarlarımızın hak ve yetkilerini daha güçlü savunmayı ve Konyamıza değer katan projelere öncülük etmeyi hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

 

Artık muhtarlığımızın sesi daha güçlü çıkacak

 

Demir, Konya’nın her mahallesinde halkla iç içe olan muhtarların artık daha güçlü bir sese sahip olacağını vurgulayarak, “Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz genel kurulda federasyonumuzun yönetim organları belirlenecek ve önümüzdeki dönemin yol haritası çizilecektir. Başta değerli muhtarlarımız ve kamu kurumlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızı bu önemli günde yanımızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi. Demir federasyonnda bulunan ve yönetim kurulunu oluşturan üye dernekleri sıralayarak,” federasyona bağlı dernekler Konya muhtarlar derneği, Özmeram muhtarlar derneği, kadın hanımı muhtarlar derneği, Ilgın muhtarlar derneği, Ereğli muhtarlar derneği, Beyşehir muhtarlar derneği, Çumra muhtarlar derneği, bozkır muhtarlar derneği, Sarayönü muhtarlar derneği, yunak muhtarlar derneği, Cihanbeyli muhtarlar derneği, Hüyük muhtarlar derneği, Altınekin muhtarlar derneğinden oluşmakta. Konya genelinde ise 1137 muhtarımız görev yapmakta ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yöntem Koleji, TEKNOFEST’te yine Türkiye birincisi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0