Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

“Sendikal örgütlenme, adalet ve işçi haklarının güvencesidir”

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, toplumsal adaletin sağlanması ve işçi haklarının korunmasında sendikal örgütlenmenin kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Alemdar, Konya’da düzenlenen Koop-İş Sendikası Konya Şubesi 15. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, çalışanların daha iyi şartlara kavuşması için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Küresel ekonomik kriz ciddi sıkıntılar doğurdu

Son yıllarda işçi sınıfı adına olumlu gelişmelerin yaşanmadığını belirten Alemdar, küresel ekonomik krizin her ülkede ciddi sıkıntılar doğurduğunu ifade etti. Dünyada yaşanan krizlerin etkilerinin giderek derinleştiğine dikkat çeken Alemdar, “Sorunlar çözülmüyor, aksine her geçen gün büyüyor. Özellikle Avrupa’da ve Çin’in etkisiyle süren ticaret savaşları sonucu dev fabrikalar kapanıyor, on binlerce insan işsiz kalıyor. Ne yazık ki bu olumsuzlukların faturasını yine çalışanlar ödüyor” dedi.

Çok kazananlar çok az kazanandan az vergi alınmalı

Çalışanlar üzerindeki vergi yüküne de değinen Alemdar, Anayasa’da da yer aldığı gibi “çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” alınması gerektiğini vurgulayarak, “Ocak ayında aldığımız ücretin alım gücünü ağustos ayında da korumak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bölge illerden gelen sendika temsilcilerinin de katıldığı genel kurulda, tek listeyle yapılan seçimde Ramazan Yiğit, Koop-İş Sendikası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da bugün kimler vefat etti? 20 Eylül Cumartesi günü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0