GALATASARAY, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında yarın Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımına konuk olacak. Frankfurt Stadı’nda yapılacak maç TSİ 22.00’de başlayacak. Mücadelede İtalyan hakem Marco Guida düdük çalacak. Guida’nın yardımcılıklarını Giorgio Peretti ve Giuseppe Perrotti üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniele Chiffi olacak. Müsabaka, TRT 1’den yayımlanacak. Trendyol Süper Lig’de üst üste 3, toplamda 25. şampiyonluğunu elde eden sarı-kırmızılı takım, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı. Galatasaray, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük futbol organizasyonunun 36 takımla düzenlenen yeni formatında yer alan ilk Türk takımı oldu.
LİGDE 5’te 5 yaparak iyi bir başlangıç gerçekleştiren Okan Buruk’un öğrencileri, güçlü rakibi Eintracht Frankfurt karşısında puan veya puanlar alarak iyi gidişatını “Devler Ligi”ne de taşımak istiyor. Alman temsilcisi ise geçen sezon Almanya 1. Futbol Ligi’ni (Bundesliga) üçüncü bitirerek doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi bileti aldı. Eintracht Frankfurt, üçüncü haftası geride kalan Bundesliga’da 2 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. Frankfurt ekibi, son haftada yaklaşık 30 dakika 1 kişi eksik mücadele eden ve maçı 9 kişi tamamlayan Bayer Leverkusen’e 3-1 mağlup olarak kötü bir sonuçla sahadan ayrıldı.
GALATASARAY’DA sakatlığı bulunan Victor Osimhen’in yarınki karşılaşmada forma giyip giymeyeceği bugünkü antrenmandan sonra belli olacak. Nijerya Milli Takımı’nın FIFA 2026 Dünya Kupası Elemeleri’nde Ruanda ile yaptığı maçta sakatlanan Osimhen, Süper Lig’in 5. haftasındaki ikas Eyüpspor mücadelesinde forma giyemedi. Ayak bileğindeki gerilme ve kanama nedeniyle yoğun bir tedavi programı uygulanan Osimhen’in ağrılarının durumuna göre Eintracht Frankfurt maçında oynayıp oynamayacağı belli olacak. Victor Osimhen, Frankfurt müsabakasına yetişmemesi durumunda teknik direktör Okan Buruk’un santrforda Barış Alper Yılmaz’ı görevlendirmesi, henüz fiziksel olarak hazır olmayan Mauro Icardi’yi ise hamle oyuncusu olarak yedek kulübesinde oturtması bekleniyor.
GALATASARAY, çıktığı son 16 resmi maçtan galibiyetle ayrıldı. Son yenilgisini geçen sezon Trendyol Süper Lig’in 29. haftasındaki Beşiktaş derbisinde yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 16 karşılaşmayı da kazandı. Söz konusu müsabakalarda 47 gol atan Galatasaray, kalesinde sadece 5 gol gördü. Alman temsilcisi, A Milli Takım’ın genç oyuncularından Can Uzun’u kadrosunda bulunduruyor. Nürnberg’ten geçen sezon başında transfer edilen 19 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon Eintracht Frankfurt’un önemli parçalarından biri oldu. Can, kırmızı-beyazlı formayla 3 Bundesliga maçına çıkıp 3 gol attı. Eintracht Frankfurt’ta geçen sezonun ilk yarısını Galatasaray’da geçiren Belçikalı santrfor Michy Batshuayi de forma giyiyor. Bu sezon 2 lig maçında süre alan Batshuayi, sahada kaldığı 26 dakikada skor katkısı veremedi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması Konya’da başladı
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
115681 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
58559 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
50945 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
48344 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
40956 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36186 kez okundu