Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Konya GastroFest’te Şef Nusret’te yer alacak

Konya’nın en önemli gastronomi etkinliklerinden biri haline gelen GastroFest 2025, bu yıl da şehrin lezzet kültürünü ulusal ve uluslararası boyutta tanıtıyor.

Birbirinden değerli şeflerin yarışacağı festivalde, Konya mutfağı ve Anadolu’nun zengin yemek kültürü ön plana çıkıyor. Festivalin ilgiyle beklenen bölümlerinden “Profesyonel Şefler Yarışıyor” kategorisinde bu yıl sahne alacak isimlerden biri de genç ve yetenekli Karamanlı şef Nusret Enes Demir yenimeramcom’dan Evren Atcı’ya özel açıklamalarda bulundu. Şef Demir, On yılı aşkın süredir aşçılık mesleğini icra eden Nusret Enes Demir, mesleğe başlama hikâyesinin aile desteğiyle şekillendiğini dile getirdi. Demir, konuyla ilgili: “On yıldır aşçılık yapıyorum. Aşçılık bizde babamın isteğiyle başladı. Konya GastroFest 2025’te profesyonel şefler yarışıyor kategorisinde ben de hünerlerimi sergileyeceğim. Yarışmada, hiçbir yerde daha önce bulunmayan tamamen kendime özgü bir sunumla Konya GastroFest’e gelen ziyaretçilere özel bir lezzet tattıracağım.” ifadelerini kullandı.

 

Disiplin ve müşteri memnuniyetini öğrendim

 

Mesleki yolculuğundan da bahseden Demir, aşçılığa 2015-2016 yıllarında kafe ve restoran sektöründe adım attığını anlattı. Sektördeki uzun yıllar süren deneyimi sayesinde mutfak disiplinini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı öğrendiğini belirten genç şef, askere gitmeden önce de mutfağın farklı alanlarında tecrübeler kazandığını ifade etti.
Askerlik dönüşü ise kendi iş yerini açma fikrini hayata geçirdiğini aktaran Demir, babasının da onayı ve desteğiyle Konya’da işletmesini kurdu. Bugün işletmelerinde tavuk döner, ızgara çeşitleri, fastfood menüler ve çorba çeşitleri ile hizmet verdiklerini belirten Demir, kısa sürede bölge halkının beğenisini kazandıklarını söyledi.

 

“Konya’da tanınabilir olmak istiyorum”

 

Konya GastroFest 2025’e katılım amacının yalnızca yarışma heyecanı değil aynı zamanda şehrinde daha fazla tanınmak olduğunu dile getiren Nusret Enes Demir, “Bu festivale katılmamın en büyük nedeni şehrimde biraz daha tanınabilir olmak ve lezzetlerimi herkese sunarak damaklarda unutulmaz tatlar bırakmak. Konya, köklü mutfak kültürüyle gastronomi dünyasında özel bir yere sahip. Ben de bu kültüre kendi yorumumu katarak katkı sağlamak istiyorum.” şeklinde konuştu.(ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

2 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı’ndan GastroFest’e tam not

HIZLI YORUM YAP

2 0 0 0 0 0