Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Dünya Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı’ndan GastroFest’e tam not

Eskişehir Dünya Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Şükran Çiftçi, katıldıkları gastronomi organizasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, Yenimeramcom’a özel yaptığı açıklamada, “Biz Eskişehir’den geliyoruz, gerçekten mükemmel bir organizasyon. Yılmaz Seçim şefimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.” sözleriyle etkinliğe duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“Gastronomi kültürlerini bir araya getiriyor “

 

Çiftçi, gastronominin sadece yemek pişirmekten ibaret olmadığını, kültürleri bir araya getiren ve toplumlar arasında köprü kuran güçlü bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Böylesine büyük organizasyonlar bizler için sadece lezzetlerin tanıtımı değil, aynı zamanda kültürel bir buluşmadır. Her bölgenin kendine has tatlarını, geleneklerini ve mutfak zenginliğini burada görmek mümkün.” ifadelerini kullandı. Çiftçi organizasyonda şeflerin birbirlerini tanıyarak birbirlerine lezzetlerini tattıklarını ifade ederek, “Etkinliğe Türkiye’nin farklı illerinden ve yurtdışından birçok şef, aşçı ve pastacı katılırken, stantlarda hem geleneksel lezzetler hem de modern dokunuşlarla hazırlanmış yenilikçi tarifler sergilediler. Ziyaretçiler, gün boyu düzenlenen sunumlarda farklı mutfaklardan örnekleri tatma fırsatı buldular. biz de bu etkinlikte bulunmaktan son derece mutluyuz.” şeklinde konuştu

 

Organizasyonun, gastronomi turizminin gelişmesine de katkı sağladığını belirten Çiftçi, “Bu tür etkinlikler şehirlerimizin ve ülkemizin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak için çok değerli. Eskişehir olarak biz de kendi yöresel tatlarımızı tanıtmak, paylaşmak ve gelecek nesillere aktarmak için burada bulunuyoruz.” dedi. Organizasyon sonunda emeği geçenlere teşekkür eden Şükran Çiftçi, bu tür etkinliklerin geleneksel hale gelmesinin sektör için çok önemli olduğunu söyledi.  (ÖZEL HABER)

 

 

 

Kaynak: Evren ATCI

0 1 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Uzmanı uyardı: Okula kahvaltısız giden çocuklar derslere odaklanamıyor

HIZLI YORUM YAP

0 1 0 0 0 0