‘Fotoğraflarla Konya’nın Geleneksel Lezzetleri’ yayınını Yazı İşleri Müdürümüz Muhammet Gümüş’e takdim eden Gazeteci Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Mürsel Çetin, “Yayınımızla, Konya Mutfağı’nın zenginliğini ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerini hem gelecek nesillere aktarmayı hem dünyaya tanıtmayı hem de gönüllere dokunmayı diledik” dedi.
Konya’nın zengin mutfak kültürü mirasının geleceğe aktarılmasının önemine değinen Gazeteci Yazar Mürsel Çetin, “Konya ve Türk Mutfağı’nın tanıtımına katkıda bulunmak niyetiyle yani ‘çorbada bizim de bir kaşık tuzumuz bulunsun’ diyerek yıllar süren bu çalışmamızı toplumumuzun beğenisine sunduk” dedi. “Konya’nın yöresel lezzetlerini yaşatan anneler, kızlarına, gelinlerine, aşçılar ise usta – çırak ilişkisi içinde kuşaktan kuşağa aktarmışlardır” diyen Çetin, sözlerin şöyle sürdürdü: “Zarafetin ve lezzetin ön plana çıktığı Geleneksel Konya Mutfağı büyük ölçüde korunmuş, bugün dünyada ve ülkemizde unutulmaz lezzetler arasında yerini almıştır.
Zengin yemek kültürüne sahip ancak etliekmek, bamya çorbası, furun kebabı, düğün pilavı, sac arası akla ilk gelen yemekleri olan Konya’nın aslında günümüzde unutulmuş ya da unutulmak üzere olan yüzlerce geleneksel lezzetleri olduğunu biliyor muydunuz?” Fotoğraflarla bir yandan Konya’nın Mutfak Kültürü’ndeki zenginliğini yansıtmaya çalışırken öte yandan da bir ninenin, bir annenin, bir yengenin, bir ablanın, bir kız kardeşin, bir öğretmenin, bir öğrencinin, bir aşçının el emeği ile sevgisini katarak hazırladığı ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Konya yemekleriyle görsel olsa da adeta bir lezzet yolculuğuna çıkaracağız. “ diyerek gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
Böylesi özel bir eserin Konya arşivinde yer alacak olmasının önemli olduğunu söyleyen Yazı İşleri Müdürümüz Muhammet Gümüş ise Mürsel Çetin’e emeğinden dolayı teşekkür ederek sonraki çalışmalarını merakla beklediklerinin altını çizdi.
Kaynak: Ümmügülsüm DÜNDAR
Konya’da bugün kimler vefat etti? 5 Eylül Cuma günü