Projede fiziki yapılar bitirilirken, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının devam eden proje ile ilgili Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “ Şehrimiz için en önemli yatırımlarından biri olan Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, şehrin merkezinde yer alan depreme dayanıksız ve metruk binalar yıkılarak modern tasarımlara sahip konut ve işyerleri inşa edildi. Proje, gece dekoratif aydınlatmalarıyla da yeni bir görünüme kavuştu.” ifadelerini kullandı.
Vali Kumbuzoğlu “Şehrin kalbini yenileyen dönüşüm”
Ziyarette konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, projeyi “şehrin kalbini yenileyen bir dönüşüm” olarak nitelendirdi. Kumbuzoğlu, “Aksaray’ımızda çok güzel işler yapılıyor. Burada sadece konut ve işyerleri dönüşmemiş, sosyal yaşam alanları da yenilenmiş. Her ayrıntısı düşünülmüş bir proje olmuş. Belediye Başkanımız Evren Bey’i tebrik ediyorum, çok büyük hizmetlere imza atıyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de en hızlı tamamlanan kentsel dönüşüm projesi
Başkan Evren Dinçer ise projenin Türkiye genelinde en hızlı tamamlanan kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Dinçer, “Bu projemiz, başarı hikayemizin en somut örneği. Şehrimizin merkezinde depreme dayanıksız binaların yerine otoparkı, alışveriş merkezleri, modern konutlar ve işyerleriyle yeni bir yaşam alanı inşa ettik. Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi yalnızca yaşam alanlarını iyileştirmeyecek, aynı zamanda bölgedeki ekonomik canlılığı da artıracak” şeklinde konuştu.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Google 27. yıl dönümünde neden çöktü?
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95319 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78512 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71787 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70036 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66001 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60803 kez okundu